Vila-rodona estrenarà la nova piscina el 2021, dos anys després del previst

La construcció de l’equipament ja ha finalitzat i l’antiga piscina del Casal, amb 50 anys d’història, deixarà de funcionar

11 noviembre 2020 06:50 | Actualizado a 11 noviembre 2020 07:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El municipi de Vila-rodona té, per fi, acabada la construcció de la nova piscina municipal, després de dos anys d’espera. Els veïns del poble haurien d’haver estrenat el nou equipament per Sant Joan de l’any 2019, però un seguit d’impediments van retardar les obres fins a aquest any. La rescissió del contracte amb l’empresa a qui s’havien adjudicat les obres, per incoherències amb el pressupost, va paralitzar el projecte l’any 2019 i el consistori va poder solucionar l’entrebanc agafant les regnes del servei habitual de la piscina del Casal, que té 50 anys d’història.

Quan semblava que el tema tornava a tirar endavant a principis d’aquest any. Es va fixar l’estiu del 2020 com a data per tenir enllestit l’equipament, però tampoc va poder ser. «Vam tenir problemes amb les terres, també vam patir intenses pluges i el confinament», explica al Diari l’alcalde de Vila-rodona, Ramon M Bricollé.

Dos anys després del previst, la nova piscina municipal ja és una realitat i ara només caldrà esperar al bon temps de l’estiu perquè comenci a funcionar. «És una obra molt ben feta i amb zones de molta ombra», assegura l’alcalde.

Les noves instal·lacions disposen d‘una piscina per a adults de 250 metres quadrats de superfície i una pels infants de 75 metres quadrats. «Està molt ben pensada, ja que hi poden entrar des de ben petitons, perquè té un accés com si fos una platja», assegura Bricollé. També té un solàrium de gespa artificial, a banda de les dutxes i la zona de vestidors, tot pensat sota criteris de sostenibilitat. A l’estiu, quan comencin a venir els primers usuaris, s’instal·laran para-sols i gandules en zones d’ombra a l’àrea de platja. El finançament de l’obra, que ha tingut un cost de 582.479 euros, s’ha fet des de la tresoreria municipal, sense la subvenció de cap altra administració. S’ha pogut pagar amb la partida de romanent, procedent de l’estalvi pressupostari de les dues anteriors legislatures.

La nova piscina es troba just darrere del Casal, en uns terrenys on hi havia unes pistes de tenis en desús i s’hi accedeix pel carrer de la Pagesia Catalana.

Mig segle a la piscina del Casal

La piscina del Casal ha estat el punt de trobada dels veïns de Vila-rodona durant 50 estius. Les seves instal·lacions ja havien quedat una mica antiquades, però darrerament l’Ajuntament en va assumir la gestió i va donar una darrera empenta a l’equipament canviant la gespa i ampliant els serveis perquè pugués servir aquest passat estiu mentre la nova piscina no estava en marxa. Ara, mig segle després, l’equipament tanca per donar pas a les modernes instal·lacions que es troben ubicades a pocs metres. De fet, la piscina el Casal ja està tapada per terra i l’espai ara està pendent d’un nou projecte.

Pel que fa a la nova piscina, aquest passat cap de setmana s’havien de fer portes obertes perquè els veïns del poble poguessin visitar les instal·lacions amb motiu de la celebració de la 627a Fira Agropecuària, però la suspensió de l’esdeveniment ha impedit realitzar l’acte. «Ens hagués agradat molt ensenyar la piscina, sobretot a la gent gran de poble, que no són usuaris habituals», diu l’alcalde. «La nostra intenció és poder fer portes obertes quan la situació ho permeti», conclou. Un cop s’obrin les instal·lacions, l’estiu vinent, tindran preus municipals i horaris flexibles.

Comentarios
Multimedia Diari