Vila-rodona preveu un vi de 'molt bona qualitat' per aquest 2016

La sequedat de l´estiu ha contribuït positivament en el producte, mentre que la quantitat s´ha mantingut

19 mayo 2017 17:19 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

montse Plana

Els primers vins de l’anyada 2016, els anomenats ‘vins novells’, ja estan a punt per a ser tastats, i és per aquest motiu que cooperatives de tot el territori estan celebrant aquests dies la Festa del Vi Novell. En el cas de Vila-rodona, l’esdeveniment es va fer al llarg del matí d’ahir amb la participació de prop de 1.200 persones, el que converteix aquesta festa en una de les més concorregudes de les comarques tarragonines.

Segons el director de la Cooperativa de Vila-rodona, Pau Cabanes, aquesta «és una manera de donar a conèixer el producte i perquè els socis puguin tastar els primers resultats», uns resultats dels quals tothom n’està satisfet, i és que els vins d’enguany «són d’una qualitat molt bona», afegia ahir Cabanes, tot destacant la falta de pluges d’aquest estiu.

«La sequedat ens garanteix qualitat, tot i que aquest factor sempre fa patir per com pot afectar en la quantitat». Malgrat tot, el director de la Cooperativa de Vila-rodona assegura que la quantitat de raïm collit enguany ha sigut aproximadament la mateixa que les temporades passades amb prop de 12 milions de quilos de raïm, dels quals en sortiran uns 10 milions de litres de vi.

12 varietats de vins

Durant la Festa del Vi Jove celebrada ahir es va repartir un esmorzar a base de pa torrat, botifarra, cansalada i arengada per als assistents. Aquest, però, era tan sols l’excusa per tal que tothom posteriorment pogués tastar directament dels dipòsits les dotze varietats de vins elaborades gràcies al raïm produït pels 600 socis de la cooperativa, que acull productors de, sobretot, Vila-rodona, però també d’altres municipis, com Valls, el Pla de Santa Maria o la Secuita. Es tracta de vinyes catalogades totes elles dins de denominacions d’origen: DO Tarragona, DO Catalunya i DO Cava.

Concretament, hi ha sis varietats de vins blancs (parellada, macabeu, moscatell, xarel·lo, vi blanc jove i chardonnay) i sis de rosats i negres (rosat trepat, rosat ull de llebre, ull de llebre, merlot i cabernet). Tot i aquest gran ventall, les varietats estrella són el macabeu i el parellada: «Dels 12 milions de quilos de raïm, 10 corresponen a aquestes dues varietats», va explicar ahir Cabanes.

Pel que fa a les instal·lacions, el director destacava la modernitat de tota la maquinària, renovada completament en els darrers 25 anys, «fet que contrasta amb l’antiguitat de l’edifici que acull la cooperativa, obra de Cèsar Martinell».

Comentarios
Multimedia Diari