Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Tarragona

Vimbodí i Poblet celebra la quarta edició de la Festa del Vidre Artesà

La Quarta Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet tindrà més de 50 activitats i es celebrarà del 30 de setembre a l’1 d’octubre. Enguany hi haurà novetats en la programació

Alba Tudó

Whatsapp
La festa es celebrarà els dies 30 de setembre i 1 d'octubre. CEDIDA

La festa es celebrarà els dies 30 de setembre i 1 d'octubre. CEDIDA

La IV Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum, arriba enguany amb noves propostes dirigides a un públic eminentment familiar. Entre la cinquantena d’activitats programades per al cap de setmana del 30 de setembre i 1 d’octubre destaquen les demostracions en viu de vidre bufat a càrrec de destacats mestres vidriers de l’Estat (Igor Obeso, de Guipúscoa; Diego Rodríguez, de Segòvia; Ferran Collado, de Barcelona, i Paco Ramos, de Vimbodí i Poblet), els tallers i jocs infantils, el mercat d’artesania, l’esmorzar popular o la creació, també en directe, d’un porró gegant de gel, a càrrec de l’escultor barceloní Ivan López. 

Tampoc no hi faltaran els contacontes i el tradicional concurs de beure amb porró (amb dues modalitats: beure a porró amb estil i beure en porró amb parella). Aquesta peça és enguany l’estrella del festival.


Novetats de la Festa
Pel que fa a les novetats d’aquest quart Vitrum, cal ressaltar l’activitat ‘Abraça’t 4.0’ al carrer de les Abraçades, un dels més estrets de Catalunya (quantes persones bevent amb porró hi cabran?); el Vitrumusical, on la creació de vidre es fondrà amb les notes musicals de la mezzosoprano Maria Boixadera, amb el músic Ignasi Fernández al piano; la presentació del nou Gegantó Vidrier del municipi; una exposició didàctica de porrons de la col·lecció de Josep M. Rovira, i la proclamació d’un nou vidrier d’honor, el nom del qual es revelarà aviat. 


La festa inclourà, així mateix, menús temàtics entorn del vidre en restaurants i altres establiments del municipi, en el marc de CuinaVitrum; el recorregut Selfie #Vitrum2017 i el concurs d’Instagram. El programa ja es pot consultar al portal web (www.museudelvidre.cat).


Un any més, Vitrum l’organitza l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet amb la col·laboració d’entitats, comerços i particulars del municipi i el suport de diferents administracions. L’esforç d’uns i altres permet convertir Vitrum en un esdeveniment de caràcter familiar que es consolida any rere any com la gran festa del vidre bufat de Catalunya i tindrà més de 50 activitats diferents.

Comentarios

Lea También