Vimbodí i Poblet celebrarà la Desena Trobada dels Gegants de la comarca

L'Associació de grallers i geganters La Palanca pren el relleu de l'Espluga i la geganta prehistòrica l'Spluc, Pubilla de la Conca 2014

19 mayo 2017 23:22 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vimbodí i Poblet celebrarà la Desena Trobada dels Gegants de la Conca de Barberà, amb els Gegants de l’Agrupació de colles de geganters de Catalunya, en Treball i na Cultura. En els seus orígens l’any 1997, els Amics dels Gegants de Montblanc en foren els impulsors, juntament amb altres colles participants.

Aquesta serà la desena trobada comarcal i la colla amfitriona, com a membre de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, ha pensat que seria molt bo per la festa poder comptar amb la presència dels Gegants de Catalunya, que enguany porten la colla que va celebrar la passada Ciutat Gegantera de Catalunya, els nostres veïns de Cervera.

La festa serà el proper diumenge 15 de març, a les 12 del migdia, a la plaça de les Orenetes (plaça Cinema Foment de Vimbodí), on una estona abans estaran plantats el gegants de les següents colles participants: Gegants prehistòrics de l’Espluga de Francolí, els Veguers i gegantó dels Amics dels Gegants de Montblanc, els gegants del Barri de Montserrat de Montblanc, els gegants de Santa Coloma de Queralt, els gegants de Senan, els gegants de Rocafort de Queralt, els gegants de Montblanc, els gegants de Solivella, la colla de l’Aligot i el Drac petit de Montblanc, els grallers Lus Xupellis de Solivella, els gegants i gegantona de Vimbodí i Poblet, els gegants de Cervera i els gegants de l’Agrupació.

La cercavila anirà avançant fins a la plaça Major de Vimbodí, on la colla La Palanca presentarà la seva nova camisa oficial del grup. Arran de la fusió de la colla grallera i gegantera fa dos estius, no serà fins enguany on quedarà visible aquesta fusió.

Tot seguit a la plaça hi haurà els actes de traspàs de la Pubilla 2015, on la Geganta de Vimbodí, la Nerola, prendrà el relleu de l’Spluc de l’Espluga de Francolí. A continuació es donarà el veredicte de l’elecció per part de les colles participants de qui serà l’encarregat d’organitzar la següent trobada comarcal i quina geganta serà Pubilla 2016.

Tot seguit la cercavila continuarà fins al punt de partida on hi haurà els balls finals, destacant el ball de l’Aniversari dels Gegants de Catalunya. A continuació hi haurà l’entrega de records i serà el moment d’agrair als antics grallers que han estat a la colla durant aquests 15 anys de vida del grup amb un diploma especial per a l’ocasió. La festa acabarà amb la ballada conjunta de tots els gegants participants.

L’organització destaca la implicació de totes les colles de la comarca en la celebració d’aquesta festa de la tradició comarcal ja consolidada.

Comentarios
Multimedia Diari