Vimbodí i Poblet projecta una sala de vetlles municipal per a 2019

El Ple de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet aprova els comptes per al proper exercici, xifrats en 1.173.825 €

15 diciembre 2018 16:35 | Actualizado a 01 marzo 2019 12:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Ple de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet ha aprovat els pressupostos per a l’any 2019, xifrats en 1.173.825 €. Entre les inversions destacades per a aquest proper exercici hi ha la construcció d’una sala de vetlles municipal, a les dependències de la rectoria, que permetrà un servei més còmode i proper per a la ciutadania, atès que evitarà desplaçaments a localitats veïnes.

Aquest projecte, que es materialitzarà amb una partida de 45.000 € procedent de fons propis de l’Ajuntament, és fruit d’un conveni entre aquesta institució i la Parròquia per a la cessió d’ús d’un espai als baixos de l’edifici on habita el rector.

La nova sala de vetlles tindrà tots els serveis necessaris per a la prestació del servei, un accés diferenciat, una zona annexa descoberta i l’avantatge de disposar de l’aparcament i l’església al costat mateix. La construcció d’aquest equipament començarà al primer semestre de 2019.

Un altre equipament destacat inclòs als pressupostos és la casa taller del Museu i Forn del Vidre, que es crearà als baixos de l’edifici entre la plaça Major i el carrer de Joan Griñó que fa uns anys va ser cedit a l’Ajuntament per un particular.

La casa taller tindrà accés pel carrer de Joan Griñó. Amb una inversió de 50.200 €, part dels quals provinents del programa Leader de la Generalitat, l’espai donarà cabuda als tallers, infantils i d’adults, que promou el veí Museu i Forn del Vidre, i també podrà acollir artesans de tècniques aplicades del vidre, per dur a terme producció, tallers i altres activitats formatives.

Un tercer projecte a ressaltar, també pel que fa a la seva quantia i utilitat, és la construcció d’una escullera al torrent de les Orenetes, a tocar dels horts contigus a l’actual pàrquing de les Orenetes, per destinar-los en el futur a l’ampliació de l’aparcament actual. Inicialment, però, cal consensuar la compra dels quatre horts que conformen aquesta zona.

La major capacitat de l’aparcament evitarà que estacionin vehicles al carrer i la plaça Major, espais on, d’altra banda, està prohibit fer-ho. L’escullera protegirà la zona d’inundacions i consolidarà la cota de terreny de tota la zona ampliable per a aparcament. La partida prevista per a l’escullera és de 62.000 €, entre la compra dels terrenys i la construcció. Igualment compta amb l’ajut de l’Agència Catalana de l’Aigua, de la Generalitat.

Altres inversions de menor quantia, tot i que igualment destacades per al municipi, són el manteniment i millora de camins municipals (5.000 €), la millora de paviment de carrers ‘de dalt’ (13.000 €), de xarxes i clavegueram en carrers (12.000 €), la substitució de la pantalla del Cinema Foment (6.000 €), el canvi de finestres a l’escola Mare de Déu dels Torrents (19.000 €), l’adquisició de nous aparells de diagnòstic al consultori mèdic per millorar la prestació del servei (5.000 €), o la reforma de la primera planta del Museu i Forn del Vidre per actualitzar-ne el discurs narratiu i continguts, i fer-los així més atractius per al públic (25.000 €), una actuació que compta amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Ressaltar, així mateix, una partida de 17.000 € per assistència jurídica per desencallar la situació del convent de les Monges i que pugui revertir a l’Ajuntament, després de diverses dinàmiques de treball i entesa amb la família qui actualment n’és propietària. I també una partida de 29.100 € destinats a subvenció per a activitats d’entitats, més 4.000 € de la línia de subvenció d’inversions per entitats.

El conjunt d’inversions per a 2019 ascendeix a un total de 243.000 €, finançats a través de fons propis de l’Ajuntament, de la Diputació de Tarragona, de la Generalitat i del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Els pressupostos van ser aprovats en el plenari de dijous passat, amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció del regidor de l’oposició.

 

Comentarios
Multimedia Diari