Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Vimbodí i Poblet projecta una sala de vetlles municipal per a 2019

El Ple de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet aprova els comptes per al proper exercici, xifrats en 1.173.825 €

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge del municipi. FOTO: DT

Imatge del municipi. FOTO: DT

El Ple de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet ha aprovat els pressupostos per a l’any 2019, xifrats en 1.173.825 €. Entre les inversions destacades per a aquest proper exercici hi ha la construcció d’una sala de vetlles municipal, a les dependències de la rectoria, que permetrà un servei més còmode i proper per a la ciutadania, atès que evitarà desplaçaments a localitats veïnes.

Aquest projecte, que es materialitzarà amb una partida de 45.000 € procedent de fons propis de l’Ajuntament, és fruit d’un conveni entre aquesta institució i la Parròquia per a la cessió d’ús d’un espai als baixos de l’edifici on habita el rector.

La nova sala de vetlles tindrà tots els serveis necessaris per a la prestació del servei, un accés diferenciat, una zona annexa descoberta i l’avantatge de disposar de l’aparcament i l’església al costat mateix. La construcció d’aquest equipament començarà al primer semestre de 2019.

Un altre equipament destacat inclòs als pressupostos és la casa taller del Museu i Forn del Vidre, que es crearà als baixos de l’edifici entre la plaça Major i el carrer de Joan Griñó que fa uns anys va ser cedit a l’Ajuntament per un particular.

La casa taller tindrà accés pel carrer de Joan Griñó. Amb una inversió de 50.200 €, part dels quals provinents del programa Leader de la Generalitat, l’espai donarà cabuda als tallers, infantils i d’adults, que promou el veí Museu i Forn del Vidre, i també podrà acollir artesans de tècniques aplicades del vidre, per dur a terme producció, tallers i altres activitats formatives.

Un tercer projecte a ressaltar, també pel que fa a la seva quantia i utilitat, és la construcció d’una escullera al torrent de les Orenetes, a tocar dels horts contigus a l’actual pàrquing de les Orenetes, per destinar-los en el futur a l’ampliació de l’aparcament actual. Inicialment, però, cal consensuar la compra dels quatre horts que conformen aquesta zona.

La major capacitat de l’aparcament evitarà que estacionin vehicles al carrer i la plaça Major, espais on, d’altra banda, està prohibit fer-ho. L’escullera protegirà la zona d’inundacions i consolidarà la cota de terreny de tota la zona ampliable per a aparcament. La partida prevista per a l’escullera és de 62.000 €, entre la compra dels terrenys i la construcció. Igualment compta amb l’ajut de l’Agència Catalana de l’Aigua, de la Generalitat.

Altres inversions de menor quantia, tot i que igualment destacades per al municipi, són el manteniment i millora de camins municipals (5.000 €), la millora de paviment de carrers ‘de dalt’ (13.000 €), de xarxes i clavegueram en carrers (12.000 €), la substitució de la pantalla del Cinema Foment (6.000 €), el canvi de finestres a l’escola Mare de Déu dels Torrents (19.000 €), l’adquisició de nous aparells de diagnòstic al consultori mèdic per millorar la prestació del servei (5.000 €), o la reforma de la primera planta del Museu i Forn del Vidre per actualitzar-ne el discurs narratiu i continguts, i fer-los així més atractius per al públic (25.000 €), una actuació que compta amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Ressaltar, així mateix, una partida de 17.000 € per assistència jurídica per desencallar la situació del convent de les Monges i que pugui revertir a l’Ajuntament, després de diverses dinàmiques de treball i entesa amb la família qui actualment n’és propietària. I també una partida de 29.100 € destinats a subvenció per a activitats d’entitats, més 4.000 € de la línia de subvenció d’inversions per entitats.

El conjunt d’inversions per a 2019 ascendeix a un total de 243.000 €, finançats a través de fons propis de l’Ajuntament, de la Diputació de Tarragona, de la Generalitat i del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Els pressupostos van ser aprovats en el plenari de dijous passat, amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció del regidor de l’oposició.

Temas

  • Vimbodí i Poblet
  • pressupostos

Comentarios

Lea También