'Visca el Jaume!'

Centenars de persones han acomiadat avui en un acte Jaume Marí, qui fou president i director general del Centre de Paràlisi Cerebral la Muntanyeta

19 mayo 2017 15:34 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

“Visca el Jaume!”. És el crit que s’ha sentit aquest migdia a l’explanada del Centre de Paràlisi Cerebral la Muntanyeta al final de l’homenatge a qui fou primer president durant vuit anys i fins a la seva mort, director general. Centenars de persones han assistit a l’acte d’acomiadament de Jaume Marí Pàmies, qui va morir el passat 12 d’abril. Sense protocol, un retrat d’aquest enginyer tècnic industrial i d’enginyeria informàtica presidia l’acte, al costat de diversos rams de flors en un entarimat. A primera fila, com no podia ser d’altra manera, els alumnes de l’escola.

Joan i Mireia, de la Banda Unió Musical de Tarragona, van obrir l’acte interpretant La vall del riu vermell. La directora del centre, Núria Buira, recordava que “tothom estima la Muntanyeta”, com ho demostrava que l’explanada estés plena de gom a gom, “i això vol dir estimar-te a tu. Ens manca el teu somriure”. Del Jaume recordava que havia après “a dir les coses pel seu nom, a tenir coratge, a defensar els més dèbils… I sempre amb bon humor”. “Quant t’anyorarem”, deia en veu alta, “la seva lluita –dels alumnes- ha estat també la teva”. ”Sempre restaràs als nostres cors. La vida passa, però l’amor perdura per sempre”.

Raül, un dels alumnes de l’escola, donava les gràcies al Jaume Marí per tots aquests anys al seu costat, “et trobarem a faltar. Jaume, on estàs? Mai t’oblidarem, allí on estiguis. Envia’ns força per poder seguir endavant. Mai oblidarem el teu somriure, la teva amistat, el teu afecte, l’optimisme, la companyia...“. Un altre dels alumnes recordava també els moments viscuts amb el Jaume.

I a partir d’aquí han seguit un seguit de discursos, com el de la Maria Mercè Batlle, ara presidenta de la Federació Catalana de Paràlisi Cerebral, qui deia que “tot era bo del Jaume (…) Prenem la bandera del seu legat”. Recordava també que va ser un president resolutiu, “un amic Fidel”. Batlle va llegir també paraules d’altres entitats –com la Taula del Tercer Sector- en les quals va participar d’alguna manera Jaume Marí. També va intervenir Isabel Márquez, presidenta de la Confederación Española de Asociaciones de Atención a las Personas con Parálisis Cerebral, qui assegurava que amb l’arribada del Jaume a la presidència l’entitat va començar una nova etapa, “vas fer que ens poséssim les piles. Seguirem amb el teu llegat”, va dir mentre les llàgrimes queien deus seus ulls.

Rosa Maria Rizo, presidenta de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral va donar les gràcies als presents “per estar al nostra costat”, mentre que Cèsar Puig, president de la Fundació Privada la Muntanyeta, recordava que el Jaume “ens ha deixat un gran llegat i tenim l’obligació de seguir-lo”. Un germà del difunt ha demanat als presents que agafessin el compromís de seguir l’empremta dels projectes inacabats, mentre que un emocionat Ramon Marsal, president de la Fundació Port Aventura, ha assegurat que seguirien el projecte del Jaume. Finalment els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han aixeca un pilar de quatre.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari