Visitar castells o preservar el medi ambient amb el Port

La institució proposa un seguit d’activitats en línia com ara el ‘making off’ d’una pel·lícula o un passeig pels fars de la costa

05 junio 2020 07:20 | Actualizado a 08 junio 2020 15:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des d’aquesta setmana, es pot visualitzar, gràcies a l’Arxiu del Port fragments del rodatge del film Monturiol, el senyor del mar de Francesc Bellmunt, rodada l’any 1993. Es tracta del making off d’aquesta pel·lícula, protagonitzada per Abel Folk, que es va rodar en part al Port de Tarragona. En format vídeo es pot rememorar al canal de Youtube: https://ja.cat/MtwnH

I encara es troba a l’abast de tot el públic la nova secció a Twitter Va de fars!, que permet conèixer la història dels fars de la costa gestionats pel Port de Tarragona. S’hi poden descobrir les seves vicissituds, emmirallar-se amb la fabulosa vista sobre el cap de Salou o descobrir l’experiència d’un tècnic de senyals marítims que va dedicar molts anys de la seva vida a l’estudi dels fars. Es pot visualitzar a https://ja.cat/HGVba.

També, des del mateix Arxiu juntament amb Publicacions del Port s’ofereix al públic, mitjançant les xarxes socials, les #lectures confinades, que es poden consultar i descarregar a https://ja.cat/2nt8j. Són llibres editats per l’entitat portuària.

L’exposició més didàctica

Aquest cap de setmana es pot contemplar dins de la secció Avui fa anys l’exposició Els castells a la ciutat de Tarragona, tradició, festa, esforç, sentiment, una mostra emblemàtica a la ciutat que va comptar amb el comissariat de Carles Cortés i Xavier Brotons, que també en van crear el contingut. El disseny expositiu, la producció i el muntatge van ser realitzats pel personal del Port de Tarragona. Es va inaugurar el juny de 2018 al Tinglado 1 i va ser visitada per més de 7.000 persones d’arreu del país.

Exposició molt didàctica que va permetre acostar a les escoles i al gran públic el món dels castells amb una gran implicació de les quatre colles castelleres que van protagonitzar al Moll de Costa diferents castells: Colla Castellers Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla de Castellers Xiquets del Serrallo i Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau. Es pot visualitzar a: https://www.youtube.com/watch?v=acth3gWrQjo

També es pot veure, des de les xarxes socials, com era fa anys el Port dins de la secció Ahir i Avui del Port de Tarragona. Setmanalment (dimarts i dijous) es mostren fotografies històriques que mostren l’evolució dels espais portuaris, el Moll de Costa i el Serrallo el segle passat i com és ara en dues imatges.

I amb el taller Un mar de peixos!, el Museu del Port convida a celebrar el Dia Mundial dels Oceans, el 8 de juny, que pretén conscienciar i preservar el medi ambient. Es tracta de donar una segona vida a materials fàcils de trobar per casa, com ampolles, plàstics... per crear un peix mot especial: el menja-brossa! Aquesta nova espècie marina, única i personalitzada per cada llar, amenaça de menjar-se tot el que estigui fora de lloc. És una activitat en línia, que es pot seguir a les xarxes socials del Museu i que va adreçat a infants entre 4 i 12 anys, amb la supervisió d’un adult.

Comentarios
Multimedia Diari