Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Viure els castells per primer cop

L’Associació Cultural Tarragonina d’Amics dels Castells celebra la setena edició del Passacarrer Casteller el dia 16, un acte dirigit a aquells ciutadans que volen saber què se sent dalt d’un castell. Només cal una faixa i una camisa

Carla Pomerol

Whatsapp
Imatge d’un dels Passacarrers Castellers, a l’altura de la plaça de la Font.

Imatge d’un dels Passacarrers Castellers, a l’altura de la plaça de la Font.

Volen saber què se sent a dalt d’un castell? Volen provar com sona una gralla? Volen sentir la sensació de l’interior d’una pinya? Això és possible, i la solució es diu Passacarrer Casteller de l’ACTAC, que enguany arriba a la seva setena edició en el marc de les festes de Sant Magí. El pròxim dimecres 16 d’agost, a partir de dos quarts de vuit de la tarda, la plaça Pallol donarà el tret de sortida al Passacarrer Casteller de l’ACTAC, l’Associació Cultural Tarragonina d’Amics/gues dels Castells.

Es tracta d’un acte consolidat dins de les festes petites de la ciutat, que reuneix a castellers de les diferents colles i d’altres tarragonins que mai abans han fet castells. L’entitat proposa passar un dia com a casteller sense la necessitat de pertànyer a cap colla, de manera que, tothom que vulgui participar-hi, només cal que porti una camisa qualsevol i una faixa. «En el cas que no es porti una faixa, no passa res, ja en deixarem un», explica Ramon Gómez, president de l’ACTAC. L’activitat va dirigida a tota la ciutadania i, també, «a tots aquells aficionats als castells que, per una cosa o una altra, no poden formar part de cap colla castellera», explica Gómez, qui afegeix que «es tracta de viure una tarda gaudint dels castells, sense presses, ni rondes, ni competició». 

Abans però, cada dijous dels mesos de juliol i agost, els membres de l’ACTAC s’han reunit a la plaça Dames i Vells per assajar algunes de les construccions que es portaran a terme durant el Passacarrer Casteller. «Veure i sentir com joves i no tan joves es posen la faixa o fan castells per primera vegada és molt gratificant», assegura Ramon Gómez, president de l’entitat, qui assegura que «la nostra intenció és difondre el món dels castells». 

Els carrers de la Part Alta acolliran el Passacarrer acompanyat de la Xaranga Tocabemolls, que posarà el to musical a la cercavila. L’acte començarà a la plaça Pallol, i passarà per indrets com el carrer Salines, el Sant Domènech, el carreró de la Palma, la plaça de la Font, la baixada Misericòrdia, carrer Major, carrer la Nau, carrer Natzaret, carrer les Coques, Portal del Carro, Sant Llorenç, plaça del Fòrum, i acabarà a la plaça Dames i Vells. Durant el recorregut, els presents aixecaran castells, no més alts de sis pisos, i pilars de quatre. 

Aquest no és l’únic acte previst per l’entitat, que com cada any, organitza, en el marc de les festes de Santa Tecla, una jornada solidària on els beneficis recaptats es destinen a una entitat benèfica, enguany a Astafanias, associació que es dedica a orientar i assessorar a persones amb discapacitats psíquiques. Enguany, la jornada solidària tindrà lloc el 16 de setembre a la plaça del Rei.

Difondre el fet casteller

L’Associació Cultural Tarragonina d’Amics/gues dels Castells (ACTAC) es va constituir formalment l’any 2010, fruit de la iniciativa d’un grup d’amics aficionats als castells amb la intenció de mantenir, divulgar i mostrar les activitats culturals i festives, al voltant del fet casteller tarragoní.

«No volem interferir en el ric panorama casteller de la ciutat, aquesta no és la nostra intenció», explica Ramon Gómez, president de l’ACTAC, qui afegeix que «només pretenem complementar la festa dels castells i centrar-nos en la seva part més lúdica». Es tracta de fer castells en un ambient distès, sense competències, ni fites que impliquin una gran dedicació, sense llargs calendaris. 

Temas

Comentarios

Lea También