Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Volen saber perquè l'Alt Camp és la comarca amb més mortalitat i menys esperança de vida de Catalunya

ERC va presentar ahir una moció en aquest sentit al ple del Consell Comarcal, una institució sense capacitat tècnica per fer-ho però que, segons el partit, "ha d´abanderar la defensa dels interessos de la comarca"

Redacció

Whatsapp
Valls és la capital de l'Alt Camp

Valls és la capital de l'Alt Camp

El grup d’ERC al Consell Comarcal de l’Alt Camp reclama saber per què aquesta comarca tarragonina és la que presenta major mortalitat a Catalunya, d’acord amb un estudi de la Generalitat.

La mortalitat a la comarca de l’Alt Camp és un 13,7% superior a la mitjana catalana i també és la que té menor esperança de vida, amb 81,6 anys, mentre que la mitjana catalana és de 83,2 anys.

L’informe Efectes de la crisi econòmica en la salut de la població a Catalunya del Departament de Salut de la Generalitat també situa a l’Alt Camp amb la segona major taxa de tuberculosi de Catalunya i la tercera en hospitalitzacions.

L’estudi vincula la pobresa amb un empitjorament de les condicions de salut, però els indicadors a la comarca de l’Alt Camp, amb taxes d’atur i de PIB molt similars a la mitjana catalana, no expliquen aquests mals resultats. «Caldrà buscar explicacions com ara brots epidèmics, contaminació o incidències en l’atenció sanitària», assenyalen els republicans.

ERC va presentar ahir una moció en aquest sentit al ple del Consell Comarcal de l’Alt Camp, una institució sense capacitat tècnica per fer-ho però que, segons Esquerra Republicana, «ha d’abanderar la defensa dels interessos de la comarca».

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También