Vuit establiments de Montblanc oferiran de nou visites guiades gastronòmiques

Dilluns es va renovar el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Montblanc i els restauradors

19 mayo 2017 23:04 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Montblanc ha renovat el conveni de les visites guiades gastronòmiques pel municipi amb vuit establiments. Cal Jordi, Carnaby, el Call de Montblanc, el Comerç del Mallol, el Cortijo, Garbí i Isama repetiran l’experiència de combinar el patrimoni monumental de la Vila Ducal amb el tast de tapes i vins de la DO Conca de Barberà. A més a més, hi ha una nova incorporació: Vinoteca Tocineria. D’aquesta manera, vuit són els establiments de Montblanc que se sumen enguany a aquesta ruta que es fa des de l’any 2011.

La renovació del conveni de col·laboració es va fer dilluns entre l’Ajuntament de Montblanc i els vuit establiments participants. A través d’aquest acord, que es renova cada dos anys, els signants es comprometen a respectar un decàleg on es fixen diferents aspectes com els procediments de promoció, reserva o coordinació de guies que ha de fer l’Oficina de Turisme.

D’altra banda, el document també estableix els requisits que han de complir els establiments, com oferir únicament vi de la DO Conca de Barberà, informar sobre els cellers o utilitzar productes del territori i de temporada. Aquesta ha sigut la segona renovació que s’ha fet del conveni, tot donant l’oportunitat a nous establiments a formar part d’aquest producte turístic.

La visita és un maridatge de patrimoni monumental, vi i gastronomia a través d’una ruta que recorre el centre de Montblanc, i on els visitants tenen l’oportunitat de tastar productes de la comarca. Concretament, el recorregut parteix de l’església de Sant Francesc –la seu de l’Oficina de Turisme– i continua amb una visita a la muralla, accedint a dues torres i passant pel pas de ronda.

La ruta segueix amb les dues esglésies principals de Montblanc –Santa Maria i Sant Miquel– i es fan dues aturades en cafeteries i restaurants, on es fa una degustació gastronòmica acompanyada d’un tast de vi, tot apostant pels productes de proximitat.

Per les visites guiades gastronòmiques de Montblanc, que estan en funcionament des de fa 4 anys, han passat més de 4.000 persones. Es tracta d’una visita que es pot fer tots els dissabtes, diumenges i festius a partir de les onze del matí amb una durada de dues hores.

Comentarios
Multimedia Diari