Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Willy Toledo, a Tarragona: "No puc entendre l’obsessió per la unitat de l’Estat espanyol"

La presència de l’actor Willy Toledo s’emmarca en la projecció especial -fora de concurs- del llargmetratge EL REY, que té data destrena definitiva el dimecres 5 de desembre i es podrà veure un dia abans a Tarragona, aquest dimarts 4 de desembre

Diari de Tarragona

Whatsapp
Willy Toledo, amb el director del REC, a Tarragona

Willy Toledo, amb el director del REC, a Tarragona

“La pel·lícula EL REY sorgeix de la necessitat d’explicar la realitat que es viu a avui dia”, així de contundent es mostra l’actor Willy Toledo, que aquest matí s’ha desplaçat fins a Tarragona en el marc del Festival REC 2018 per parlar d’aquest nou llargmetratge que es podrà veure, en exclusiva a Tarragona un dia abans de la seva estrena oficial. 

L’actor destaca que EL REY és un llargmetratge “valent, de baix pressupost i que suposa un gran privilegi participar en aquest projecte”, en una atenció als mitjans de comunicació molt marcada per l’actualitat política, en la qual ha destacat que “la realitat actual és tan complicada que alguns hem estat vetats”. “No puc entendre l’obsessió per la unitat de l’Estat espayol”, ha manifestat.

La presència de l’actor Willy Toledo s’emmarca en la projecció especial -fora de concurs- del llargmetratge EL REY, que té data destrena definitiva el dimecres 5 de desembre i es podrà veure un dia abans a Tarragona, aquest dimarts 4 de desembre.

D’aquesta manera, el festival que duu les primeres propostes cinematogràfiques dels creadors més innovadors a Tarragona aposta, dins del marc del cicle RECvolucions i en format de projecció especial, per una proposta que signen Alberto San Juan i Valentín Álvarez. El film, titulat EL REY, és una pel·lícula que neix després de dos anys, interpretada com una peça teatral per Teatro de Barrio, i és una arriscada interpretació de la monarquia espanyola que no deixarà indiferents als espectadors. La preestrena es durà a terme el dimarts, 4 de desembre a les 22 hores, a l’Antiga Audiència de Tarragona.

Dos anys van estar Alberto San Juan, Willy Toledo i Luis Bermejo omplint el Teatro del Barrio amb El Rey, obra sobre la història recent d’Espanya que pivota a voltant de l’emèrit Juan Carlos I, geni i figura, i per la qual desfilen fantasmes del passat com Adolfo Suárez, Felipe González, Cebrián, Carrero Blanco, Puig Antich o Antonio Tejero. I ara, s’ha decidit a portar-la al cinema.

Alberto San Juan, rostre conegut del cinema espanyol (Goya al Millor Actor 2008 per Bajo las Estrellas, REC 2007) és també dramaturg i director de teatre, sobretot des de les seves companyies Animalario i Teatro del Barrio, i es llança a la direcció cinematogràfica, juntament amb el director de fotografia Valentín Álvarez.

L’adaptació cinematogràfica explora diversos recursos teatrals, hibridant llenguatges, EL REY és ‘una ficció sobre la ignorància’, un revulsiu contra la cultura de la transició que pot ser una pel·lícula incòmoda a causa del seu repàs honest i descarnat dels últims anys de la pell de toro.

Temas

Comentarios

Lea También