Wine Music Km0, una celebració amb denominació d’origen

És un maridatge de vi i joves talents musicals per celebrar el 15è aniversari de l’Associació Juvenil Barjaula

15 agosto 2018 11:46 | Actualizado a 25 septiembre 2018 11:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Joves amb una copa de vi de la Conca de Barberà i bona música van ser els protagonistes del vespre montblanquí.
La gespa de Sant Francesc de Montblanc es va convertir en l’escenari temporal de la cinquena edició del Wine & Music km 0, una iniciativa de l’Associació Juvenil Barjaula de maridatge de vins de la Conca de Barberà i joves músics emergents. Des de mitja tarda la música ha omplert suaument l’ambient i quasi dues-centes persones, en el punt àlgid de la festa, han participat de la celebració.

El Wine & Music és la particular festa d’aniversari de Barjaula, que va néixer un 14 d’agost d’ara fa quinze anys i que ja s’ha convertit en una data assenyalada en el calendari dels joves montblanquins.

Els dos vessants de la festa, el vi i la música, es van donar de la mà fins ben entrada la nit, amb un nombre constant, si no a l’alça, de públic. Tot i això, el president de Barjaula, en Marc Pallissó, explicava que el nombre de públic no és el més important, malgrat que tothom hi és convidat, sinó que els assistents «estiguin a gust, en un ambient agradable i puguin conèixer tan música com els vins de la Conca».

I el cert és que molts dels assistents es coneixen entre ells. La gran majoria són joves de Montblanc i de la comarca, que fan d’aquesta festa un espai de retrobament en ple estiu.

Música amb DO

De la vessant musical, Pallissó comentava com la seva intenció és «donar un espai a joves talents musicals de la zona, i fins i tot de tota Catalunya, perquè mostrin la seva música». La col·laboració amb la DO Conca de Barberà ha estat imprescindible, una oportunitat per conèixer un dels productes més estimat de les terres montblanquines.

El primer a fer sonar la guitarra va ser el cantautor tarragoní Eloi Duran. Recollits en taules i cadires blanques els montblanquins van començar així la tarda, entre converses xiuxiuejades per no destorbar la música i la primera copa de vi glaçat.

El va seguir Adrià Foix, un altre cantautor de veu suau, fill de la Baixa Segarra, concretament de Santa Coloma de Queralt. Seguidament va ser el torn dels Datzira Brothers, formació nascuda a Poblenou, amb el que la festa va trencar la barrera territorial i va donar la benvinguda al primer grup musical barceloní, de composicions pròpies «madurades en bota de jazz».

L’encarregada de tancar la festa va ser l’Anna d’Ivori, en format acústic. La tarragonina va venir acompanyada de l’Adrià i, amb aquesta combinació de piano, bateria i guitarra, la seva reconeixible veu dolça va acomiadar el cinquè aniversari de la festa.

Vins amb DO

La música i el bon ambient no podien anar acompanyats d’altra cosa que de bons vins. Pallissó remarcava la importància de la col·laboració de la DO Conca de Barberà, i és que aquests van oferir tres vins diferents per maridar amb la música: Un vi blanc de Succés Vinícola, el rosat del Celler Mas Foraster i el negre trepat de Carles Andreu. Tots tres de cellers del territori i amb el certificat de qualitat de la Denominació d’origen.

Enguany, a més, els vins han hagut de competir amb els gintònics, que també s’han ofert durant la festa, i han estat acompanyats de diferents tapes. «En canviar l’horari hem començat a oferir menjar, pels que es vulguin quedar a sopar», explicava el president.
La festa va néixer fa cinc anys amb la intenció de ser una celebració única del desè aniversari de l’associació, però el seu èxit va animar a l’organització a repetir-la any rere any.

Comentarios
Multimedia Diari