Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Xavier Sabaté (PSC) demana la dimissió del delegat del Govern a Tarragona, Quim Nin

Per no sortir a explicar els pressupostos (Àudio)

ACN

Whatsapp
El diputat socialista Xavier Sabaté, aquest dilluns en roda de premsa. Foto: ACN

El diputat socialista Xavier Sabaté, aquest dilluns en roda de premsa. Foto: ACN

El diputat socialista Xavier Sabaté ha demanat aquest dilluns al delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, "que plegui" per no haver sortit públicament a presentar els pressupostos de la Generalitat pel 2015 al territori. "És un covard i, si fos valent, assumiria la decisió del seu Govern i l'explicaria clarament", ha etzibat Sabaté, el qual ha acusat Nin de no defensar el territori ni vetllar pels interessos de les comarques tarragonines . Els diputats tarragonins del PSC han anunciat que presentaran una setantena d'esmenes a la proposta de pressupostos del Govern i han denunciat que el Camp de Tarragona sigui la regió amb la inversió més baixa per habitant del país, uns 54 euros.

D'entre les 70 esmenes del PSC a aquests pressupostos a nivell de les comarques tarragonines, destaquen les demandes d'inversions en patrimoni romà, particularment a la muralla i al teatre romà de Tarragona. Així mateix, el PSC demana partides específiques per a l'escola Arrabassada, Ponent, de Camp Clar, els instituts de Tarragona i la Floresta i per a l'escola Mirades de Torredembarra.

El PSC també reclama que es dotin partides per a la carretera de Reus a Cambrils o la carretera de les Borges del Camp a Ulldemolins. A més, Sabaté ha demanat que el Govern es "cregui" el pla Prioritat, per aconseguir que el Priorat sigui declarat patrimoni mundial. En matèria educativa, també figures a les esmenes l'IES Miramar de Valls, l'escola de Juncosa del Montmell, el CEIP de Santa Oliva, l'escola de Vallmoll o la depuradora de la Cabra del Camp.

Per la seva banda, la diputada socialista Núria Segú ha explicat que les retallades i la desinversió de la Generalitat "es tradueixen, per exemple, en un augment tant de les llistes d'espera a la regió sanitària del Camp de Tarragona, com del temps mitjà per arribar a la sala d'operacions". En aquest sentit, Segú ha afirmat les llistes d'espera per a ser operat de les 14 intervencions garantides han crescut en més de 1.000 persones.

El temps d'espera, a més, també ha crescut, segons els socialistes. A la regió sanitària del Camp de Tarragona el temps d'espera per operar-se de les 14 intervencions garantides ja supera els sis mesos (en concret, 6,49 mesos) i és superior a la mitjana catalana (5,6 mesos). Pel que fa a les intervencions no garantides, segons el PSC en aquests moments hi ha 14.739 pacients en llista amb un temps d'espera de 5,7 mesos.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También