Xavier Sabaté (PSC) demana la dimissió del delegat del Govern a Tarragona, Quim Nin

Per no sortir a explicar els pressupostos (Àudio)

19 mayo 2017 23:56 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El diputat socialista Xavier Sabaté ha demanat aquest dilluns al delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, "que plegui" per no haver sortit públicament a presentar els pressupostos de la Generalitat pel 2015 al territori. "És un covard i, si fos valent, assumiria la decisió del seu Govern i l'explicaria clarament", ha etzibat Sabaté, el qual ha acusat Nin de no defensar el territori ni vetllar pels interessos de les comarques tarragonines . Els diputats tarragonins del PSC han anunciat que presentaran una setantena d'esmenes a la proposta de pressupostos del Govern i han denunciat que el Camp de Tarragona sigui la regió amb la inversió més baixa per habitant del país, uns 54 euros.

 

D'entre les 70 esmenes del PSC a aquests pressupostos a nivell de les comarques tarragonines, destaquen les demandes d'inversions en patrimoni romà, particularment a la muralla i al teatre romà de Tarragona. Així mateix, el PSC demana partides específiques per a l'escola Arrabassada, Ponent, de Camp Clar, els instituts de Tarragona i la Floresta i per a l'escola Mirades de Torredembarra.

 

El PSC també reclama que es dotin partides per a la carretera de Reus a Cambrils o la carretera de les Borges del Camp a Ulldemolins. A més, Sabaté ha demanat que el Govern es "cregui" el pla Prioritat, per aconseguir que el Priorat sigui declarat patrimoni mundial. En matèria educativa, també figures a les esmenes l'IES Miramar de Valls, l'escola de Juncosa del Montmell, el CEIP de Santa Oliva, l'escola de Vallmoll o la depuradora de la Cabra del Camp.

 

Per la seva banda, la diputada socialista Núria Segú ha explicat que les retallades i la desinversió de la Generalitat "es tradueixen, per exemple, en un augment tant de les llistes d'espera a la regió sanitària del Camp de Tarragona, com del temps mitjà per arribar a la sala d'operacions". En aquest sentit, Segú ha afirmat les llistes d'espera per a ser operat de les 14 intervencions garantides han crescut en més de 1.000 persones.

 

El temps d'espera, a més, també ha crescut, segons els socialistes. A la regió sanitària del Camp de Tarragona el temps d'espera per operar-se de les 14 intervencions garantides ja supera els sis mesos (en concret, 6,49 mesos) i és superior a la mitjana catalana (5,6 mesos). Pel que fa a les intervencions no garantides, segons el PSC en aquests moments hi ha 14.739 pacients en llista amb un temps d'espera de 5,7 mesos.

Comentarios
Multimedia Diari