Xavier Sabaté (PSC), sobre l'hemodinàmica: 'El desgovern del senyor Mas i del senyor Junqueras mata'

Els socialistes exigeixen l'obertura immediata les 24 hores del dia del servei a l'Hospital Joan XXIII

19 mayo 2017 23:47 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El diputat socialista Xavier Sabaté exigeix a Salut l'obertura immediata les 24 hores del dia del servei d'hemodinàmica de l'Hospital Joan XXIII, després de la polèmica per la mort d'un veí de Tarragona el dia de Nadal mentre l'evacuaven a Bellvitge perquè la unitat tarragonina ja havia tancat. "El desgovern del senyor Mas i del senyor Junqueras mata", ha etzibat en roda de premsa. Sabaté ha demanat a Salut que porti a terme una investigació més àmplia perquè considera que aquest no ha estat un cas "anecdòtic". A més, ha avançat que demanaran al Parlament un anàlisi de la situació sanitària a la demarcació i que es facin púbiques les dades sobre l'esperança de vida en cada regió.

El diputat socialista ha carregat contra el Govern perquè considera que té a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre "abandonades", ja que són "les pitjors de Catalunya" en els pressupostos. "Quan denunciem la davallada dels pressupostos estem parlant de conseqüències tan dramàtiques com aquesta i no parlem d'elucubracions, parlem de números i de realitats", ha insistit.

Sabaté ha anunciat que el grup socialista al Parlament exigeix "de forma immediata" al Govern l'entrada en funcionament les 24 hores del dia del servei d'hemodinàmica de l'hospital Joan XXIII de Tarragona. "Els tarragonins volem saber si tenim els mateixos drets i la mateixa atenció sanitària que el senyor Mas té a Barcelona i el senyor Junqueras a Sant Vicenç dels Horts. Les ambulàncies arriben igual? Tenim les mateixes garanties de supervivència? No, no les tenim", ha afirmat.

El diputat ha reclamat "el mateix temps de resposta" perquè "estem parlant de la vida de la gent" i ha recordat que l'any 2010, amb el govern tripartit, això ja s'havia assolit "garantint la mateixa assistència tant al veí de Barcelona com al de la Vall d'Aran". Sabaté ha recordat que els socialistes van posar en marxa l'hemodinàmica i ha defensat que, sota el seu govern, les ambulàncies tenien "un millor temps de resposta".

En aquest sentit, Sabaté ha recordat que la revista Newsweek havia determinat el 2010 que el sistema públic de salut català i espanyol era el tercer millor del món, tan sols per darrere de Japó i de Suïssa. "Ara, després de retallades en el pressupost de Salut superiors als 1.600 milions d'euros això, per desgràcia, ja no és així", ha lamentat.

El parlamentari socialista ha reclamat a Salut que ampliï la investigació que obrirà pel cas del pacient tarragoní perquè, en la seva opinió, "no estem davant d'un cas anecdòtic sinó d'un exemple". "Volem saber quina és l'esperança de vida per regions sanitàries. La gent no pot viure els mateixos anys si viu a Pedralbes o a Campclar i conforme continuen baixant les inversions en el nostre sistema públic de Salut les diferències es van eixamplant", ha afirmat.

Xavier Sabaté també ha denunciat que el Govern tan sols sembla preocupar-se per les relacions entre CiU i ERC. "El president Mas hauria d'estar estupefacte i indignat pel que està passant a les comarques tarragonines. Volem ser iguals, no més que els altres, però tampoc ser ciutadans de segona, i tenir les mateixes oportunitats de viure", ha conclòs.

Comentarios
Multimedia Diari