Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Xiquets de Reus i Moixiganguers d'Igualada comparteixen la glòria del Concurs del Dissabte

Les dues formacions fan els mateixos castells i es reparteixen l'honor de compartir la victòria en una TAP plena de gom a gom. La classificació de les colles tarragonines ha estat: Castellers de Sant Pere i Sant Pau (4a), Nens del Vendrell (7a.), Xiquets del Serrallo (18a.) i Nois de la Torre (19a.). 

Martí Castillejo

Whatsapp
Els Xiquets de Reus amb el trofeig de guanyador. FOTO: Alfredo González

Els Xiquets de Reus amb el trofeig de guanyador. FOTO: Alfredo González

Amb puntualitat, a les 16:30, l'speaker del Concurs de Castells ha anunciat la primera ronda conjunta de la sessió de dissabte tarda. Entre les colles anunciades, començaven els Nois de la Torre. L'altre colla del Camp que actuava en aquesta primera ronda conjunta han sigut els Xiquets del Serrallo amb el mateix castell, que també ha sigut lent i en el moment de la segona aleta, no ha estat del tot clar que l'hagi fet de manera reglamentària.

En la primera ronda en solitàri, els Nens del Vendrell han escollit el 3de8 com a castell de sortida que no els hi ha supossat cap problema. Ja per acabar la ronda en solitàri, els Xiquets de Reus han fet el primer folre del Concurs de Castells 2018.

3 de 8 amb folre dels Xiquets de Reus. FOTO: Alfredo González

El dos ha pujat segur i tot i que tenia més nervi que de costum, el folre no ha hagut de treballar en cap moment i s'ha descarregat en solvència. Per acabar, els de Sant Pere i Sant Pau han escollit el 3de8, castell que es presentava de nou amb canvis. I sembla que el portin fent des de fa anys, però aquest tant sols era el 34è que descarregaven en tota la seva història.

3 de 8 de Sant Pere i Sant Pau. FOTO: Alfredo González

Al inici de la segona ronda, és quan comença el Concurs de veritat. Les colles han ensenyat les primeres cartes i es comença a intuir per on van les intencions de les formacions.

Com abans, els Xiquets del Serrallo i els Nois de la Torre han actuat a la mateixa ronda. La carta dels serrallencs ha sigut el 2d7, castell que enguany han completat en dues ocasions (la temporada que més) i que per primer cop en la seva historia, l'han descarregat al Concurs de Castells.

2 de 7 dels Xiquets del Serrallo. FOTO: Alfredo González

El 2 ha pujat bé, però en el moment de l'aleta un dels terços s'ha anat obrint perillossament i feia pensar que podria saltar en qualsevol moment. finalment però, el castell s'ha descarregat amb el pis de terços ja completament obert que les quartes han pogut gestionar bé. Gran ovació de la plaça davant la gesta dels Xiquets del Serrallo, que estan camí, de la millor temporada de la seva historia.

A l'altre banda, els Nois de la Torre han atacat el primer 7d7 de la temporada, que tot haver pujat molt bé, en el moment e la segona aleta, l'acotxdor de la banda del 4 ha sortit abans, pensant-se que faria una passada més rapida pero ha tingut certes dificultats. Els dosos s'han començat a plegar, i en algun moment ha perillat l'estructura, pero ha passat com un fet anecdotic i s'ha descarregat.

Això si, els hi conta una penalització ja que, en els castells compostos, l'acotxador de la primera aleta no pot baixar fins que no s'hagi fet la segona aleta.

Els Nens del Vendrell a la segona ronda, s'enfrontaven al gran repte per ells. A la seva festa major de Santa Anna els hi va quedar en carregat just desprès de l'Aleta i fins aleshores no l'han tornat a provar. El castell ha pujat bé però al moment de la passada de l'enxaneta hi ha hagut una indecisió que ha fet tirar avall, però la quinta que duia la pujada de l'enxaneta s'ha agenollat i el castell ha acabat caient.

Els Xiquets de Reus han atacat el primer castell de 9 de la jornada, el 3de9 amb folre, que ja havien fet a la passada festa major de Misericordia. Aquest cop, a diferència del de l'altre dia, el castell s'ha mostrat molt més clavat i segur i, tot i tenir el tremolí d'un castell de 9, el castell s'ha descarregat amb gran ovació de la plaça i de la colla. I és que el 3de9 amb folre pels xiquets de reus és un castell especial i més en aquesta plaça, lloc on el van descarregar l'any 1996 per primera vegada.

Eufòria després de descarregar el 3 de 9 dels de la camisa avellana. FOTO: Alfredo González

Els de Sant Pere i Sant Pau a segona ronda han ensopegat amb el 4d8. En el moment de la descarregada, el pis de quarts ha acabat perdent la mida en quan un dels components no ha pogut més i ha saltat endavant. 

Menció especial al primer 3de9 amb folre descarregat dels Moixiganguers d'Igualada al primer intent de la seva història.

3 de 9 dels Moixinganguers d'Igualada. El primer de la seva història. FOTO: Alfredo González

Encetant ja la tercera ronda, en ronda conjunta han actuat 3 de les 5 colles del Camp de Tarragona. Els Nois han optat pel 3de7 aixecat per sota que l'han fet amb moltíssima facilitat, els nens del vendrell el 4de8 segur i pausat per recuperar la moral desprès de la caiguda del 2de8 amb folre i els Xiquets del Serrallo han fet intent desmuntat del 5de7 amb el pilar.

En aquesta ronda hi havia l'emoció del concurs. Els Xiquets de Reus els hi faltava el 5de8 i als Moixiganguers els 2de8 amb folre. El fet de que algun d'aquests dos castells anés malament, donava la victoria de dissabte a una de les dues formacions.

Primer ha arribat el torn del 5de8 dels de la camisa avellana, castell que sols han completat un cop. Aquesta vegada pero, la catedral dels castells ha pujat amb seguretat i tot i alguna rebricanda típica del 5de8, el castell s'ha descarregat d'una manera molt bona entre crits de celebració dels reusencs.

Entre mig, els de Sant Pere i Sant Pau, de moment han renunciat al 2de8 amb folre, gran objectiu de la seva diada i han optat pel 2de7, castell que l'han descarregat sobradament. Per tancar la tercera ronda, els Moixiganguers afrontaven el 2de8f amb folre. Aquest castell era el decisiu del castell però de moment sembla que el premi segueix quedant "Ex Aequo" entre els Reusencs i els d'Igualada, ja que tambe l'han completat.

Nois del Vendrell. FOTO: Alfredo González

En la quarta ronda, arribava un plat força interesant. Els Nois de la Torre han anunciat l'intent del 4de8, primer castell de 8 proven a la seva historia.

El Castell ha pujat en principi be de mides pero la canalla massa lenta ha fet patir massa l'estructura i en el moment de la col·locada dels dosos, que han dubtat, ha sigut el moment en que el castell ha acabat cedint, amb la sortida de la canalla.

Per la seva banda el Serrallo ha descarregat el 3de7 i els Nens del Vendrell han descarregat un plàcid 7de7, això si, amb la penalització en el moment de la segona aleta en quan la primera acotxadora ha sortit abans d'hora.

Moixiganguers d'Igualada amb el trofeig de guanyador. FOTO: Alfredo González

A cinquena ronda els del Serrallo han intentat el pilar de 6, que s'ha trencat abans que es poguès fer l'aleta. Amb aquest castell, ha finalitzat la segona jornada del Concurs de Castells.

Classificació final:

Temas

Comentarios

Lea También