Youness El Hannach, campió de la 19a Combinada de portadors de sacs d'avellanes

El reusenc va desfer l'empat amb Jordi Serra completant 1.400 metres en 5 min i 57 segons. És el segon any consecutiu que guanya la competició

19 mayo 2017 22:05 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:25

Riudoms va celebrar ahir la Cursa de Portadors de Sacs d’Avellanes en un ambient festiu. Catorze persones van prendre part de la competició en la categoria masculina i una en la femenina.

Totes les mirades van anar dirigides, però, al riudomenc Jordi Serra i al reusenc Youness El Hannach, que es va acabar imposant amb un temps de 5 minuts i 57 segons, mentre que Serra la va completar en 6 minuts i 8 segons.

La raó d’aquest duel va ser el desempat de la 19a Combinada de Curses de Portadors de Sacs d’Avellanes. El Hannach havia guanyat la cursa de la Fira de Sant Jaume de Reus, mentre que Serra s’havia imposat a la de la Firagost de Valls. Tots dos anaven empatats i la competició que es va fer ahir en el context de la 35a Fira de l’Avellana de Riudoms marcava el punt d’inflexió.

Minuts abans de les 19.30 h, la plaça de l’Església ja era plena d’espectadors preparats per viure les primeres sensacions de la carrera. Mentrestant, els participants escalfaven per evitar lesions, però també per dissimular els nervis.

El moment s’atansava, els corredors s’enfaixaven per aguantar millor el pes i anaven a buscar els sacs de 58 quilos d’avellanes per la categoria masculina i de 28 per la femenina. Els nervis s’accentuaven i alguns carregaven per uns segons el sac per sentir-se més còmodes. «Recordin que en aquesta competició dóna més resultat la resistència que no pas la velocitat», es recordava per megafonia.

Les 19.30 h. Tothom a la línia de sortida. Sacs al coll i un, dos, tres... Ja! La cursa començava i els aplaudiments i els crits de suport es feien sentir. Ràpidament, Youness El Hannach i Jordi Serra van marcar el ritme de la carrera tot situant-se al capdavant sense donar cap mena d’oportunitat a la resta de corredors, un duel en tota regla al llarg de les dues voltes completades pel Recinte Firal, el que representen 1.400 metres de recorregut.

Tot just acabava de passar l’últim participant, que la segona volta ja arribava a la meta amb Youness El Hannach al capdavant i Jordi Serra trepitjant-li els talons.

Quan feia 5 minuts i 57 segons que s’havia donat el tret de sortida, el reusenc travessava la línia d’arribada i es proclamava campió de la 31a Cursa de Portadors de Sacs d’Avellanes de Riudoms i també de la 19a Combinada de Curses de Portadors de Sacs d’Avellanes, una competició que guanya per segon any consecutiu.

Pel que fa a la categoria femenina, l’única participant, la riudomenca Susana Dolcet, va completar la cursa en 6 minuts i 46 segons.