Zac guanya el 1r Concurs de Gossos Tofonaires de Vilanova de Prades

Era la segona competició d´aquestes característiques en la qual participava aquest pastor belga i el seu amo Juan Magaña

19 mayo 2017 16:44 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Primer Concurs de Gossos Tofonaires de Vilanova de Prades celebrat ahir al migdia va tancar amb un clar vencedor: el Zac, un pastor belga de 8 anys que va superar amb molt de marge els 13 participants restants vinguts d’arreu de Catalunya i també de la província d’Osca.

En 1 minut i 50 segons va aconseguir trobar les quatre tòfones amagades en la seva parcel·la corresponent d’uns 20 metres quadrats, deixant a tothom bocabadat. I és que la majoria de gossos va esgotar el temps sense haver-les localitzat totes les tòfones. Al Zac, en canvi, no li va caldre ni la meitat de temps del qual disposava (4 minuts) per finalitzar la prova.

Amb un minut de diferència se situava el segon premiat, en Sergi Solé de l’Espluga Calba amb el podenc mestís Trufa, que va aconseguir fer un temps de 2 minuts i 57 segons, mentre que en tercera posició s’hi va situar el tortosí Jonathan Casanova amb el gos Gaia, de la raça teckel, que completà la prova en 3 minuts 44 segons.

El d’ahir va ser el primer concurs d’aquestes característiques celebrat a la província de Tarragona. A la resta de Catalunya avui dia ja se’n celebren dos: el de Centelles (Osona) i el de Berga (Berguedà). Aquestes competicions consisteixen que cada un dels participants trobi quatre tòfones en un màxim de quatre minuts. Guanya qui les localitza totes en menys temps. D’altra banda, si el gos es menja alguna tòfona, queda directament desqualificat.

Un joc d’amagar i trobar

L’amo del Zac, Juan Magaña, de 34 anys i veí d’Alcover, es mostrava ahir orgullós i explicava que la clau és que el gos tingui actitud de treball, «Si en té, serà bo per a fer qualsevol cosa», explicava.

Inicialment, el Zac participava en competicions d’agility , però ara fa quatre anys, en Juan va decidir canviar de modalitat i ensenyar al seu gos a buscar tòfones. «Jo li amago una i ell la de buscar. És simplement un joc», assegura el Juan.

El d’ahir era el segon concurs de gossos tofonaires en el qual participava el Juan i el seu gos Zac. El primer va ser el 17 de desembre a Centelles, però aquella vegada no va aconseguir trobar les quatre tòfones. Ahir, en canvi, va superar tots els seus companys.

Centenars de curiosos

La prova es va realitzar al camp de futbol de Vilanova de Prades que, tot i el fred gèlid que feia, aproximant-se als zero graus centígrads, va omplir-se amb un bon nombre de curiosos, tots ells ben tapats amb gorres de llana, bufandes, guants i jaquetes ben gruixudes per fer front a les baixes temperatures i alguns cops d’aire que feien tremolar tothom.

Molts d’ells eren interessats del món de la tòfona que, anteriorment al concurs de gossos, havien assistit a les segones Jornades de la Tòfona celebrades al Casal de Vilanova amb xerrades de diversos experts. El dia també es va completar amb degustacions de tòfona al mateix camp de futbol i un menú degustació al restaurant Els Ceps.

Comentarios
Multimedia Diari