«A l'estiu de l'any vinent volem estrenar la piscina»

Entrevista. Jaume Casas, alcalde de la Riera de Gaià. Exhaurir el mandat. L’alcalde rierenc completarà la legislatura amb 40 anys presidint l’Ajuntament. És el més longeu de les comarques de Tarragona

17 julio 2020 07:40 | Actualizado a 17 julio 2020 08:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tot un rècord. Jaume Casas Sordé quan acabi el present mandat haurà presidit l’alcaldia de la Riera de Gaià durant 40 anys; és l’alcalde més longeu de Tarragona. Durant aquest llarg període, la transformació que ha experimentat el poble és notable, però això si, amb un creixement contingut. Ara, a la represa, després del confinament per la Covid-19, els projectes endegats i inclosos en el programa d’acció municipal continuen endavant.

Quines són les sensacions en la desescalada?

Després de la situació inversemblant viscuda i amb tota la prudència requerida, cal afrontar la ‘nova normalitat’ i aquesta inclou la represa de la gestió del municipi i seguir treballant per l’assoliment dels objectius que ens hem proposat. Han sigut mesos en què la desinfecció dels espais públics, la distribució de mascaretes, gel hidroalcohòlic, mampares de protecció... ha centrat la nostra atenció.

Així doncs, vol dir que projectes com la construcció de la piscina no es demoraran.

Efectivament. En aquests moments el projecte de la piscina es troba en fase de redacció i la nostra intenció és poder-la estrenar l’estiu de 2021. La seva construcció i equipaments es finançaran a través del Pla d’Actuació Municipal de la Diputació de Tarragona i dels fons propis de l’Ajuntament. Confiem en poder licitar les obres passat l’estiu.

Ens pot avançar alguns detalls?

En realitat seran dues piscines, com es sol fer habitualment. Una de gran per a tothom i una de petita per als més menuts. Es construirà a l’interior de la zona esportiva, a l’ampli espai que queda entre el camp de futbol i la tanca del recinte, a la part del carrer Sant Jordi, per sota de la pista de pàdel, a la que n’hi afegirem una altra. L’actual pista, sense canviar d’ubicació, serà reorientada per evitar l’impacte frontal de la llum solar. Precisament en aquest punt hi haurà l’entrada principal d’accés al complex esportiu. Paral·lelament es construiran els vestidors i també el bar, que estarà obert a tota la gent usuària del recinte.

Ara fa un any ens anunciava també la creació d’una nova biblioteca. En quin punt es troba la iniciativa?

Doncs estem sospesant quina ha de ser la seva ubicació. Es tracta de tancar els darrers serrells i decantar-nos per instal·lar-la en algun dels locals de titularitat pública o bé adquirir-ne un de nou. Són les dues opcions de tenim damunt la taula. El que sí que és segur que serà en un espai accessible a peu de carrer.

Continuarà la millora dels carrers del casc del poble?

Ara estem a punt de licitar les obres de dotar nou paviment als carrers Nou, Sant Joan i Sant Antoni. Aquests treballs seran més àgils que no pas els que s’han fet anteriorment als carrers Major, Fondo i Sant Pau. Ara no s’ha de renovar el clavegueram i la xarxa d’aigua no requereix tantes modificacions. Es tracta d’eliminar voreres i fer un paviment, això sí diferenciador, amb la mateixa línia estètica que en els casos anteriors. El cost anirà repartit entre fons propi i subvenció de la Diputació de Tarragona. És un sol projecte però amb diferents fases d’execució per incomodar el mínim possible la mobilitat.

Crec que ja han incorporat els nous contenidors de residus...

N’hem incorporat una trentena per al reciclatge de les fraccions d’escombraries i encara resta instal·lar dues illes més. A propòsit d’això, cal remarcar que mantenim operatives les 7 illes de contenidors soterrats distribuïdes entre el poble i les urbanitzacions del municipi, atesa la seva funcionalitat. La gestió va a càrrec del Consell Comarcal del Tarragonès que ha instaurat un sistema de control i vigilància per optimitzar el servei, a través de la contractació d’un supervisor que fa el seguiment, i la incorporació d’un xip als contenidors que registra el bon funcionament. A partir d’aquí caldrà veure si es fa necessari intensificar la freqüència de la recollida, sobretot en temporada alta.

I la connexió a peu entre el poble i la urbanització del Castellot?

Doncs es tracta de construir una rampa des de la zona residencial del Castellot que connecti amb el camí que voreja i travessa, amb passarel·la el riu Gaià per poder anar d’un punt a l’altre, a peu, i amb tot seguretat, sense haver de trepitjar la perillosa carretera. Aquest tram o passeig, el volem dotar de bancs per a descansar i també d’alguna taula picnic. Quelcom semblant farem en el tram d’un quilòmetre aproximadament, del camí de l’Horta fins al nucli d’Ardenya. Confiem en el bon ús i respecte d’aquest mobiliari per al gaudi de tots.

Comentarios
Multimedia Diari