Abelló planteja consultes ciutadanes vinculants per als temes 'importants'

El candidat de CiU vol reunir-se quatre vegades a la setmana amb els veïns "per acabar amb la manca de diàleg que impera a l'Ajuntament"

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El candidat de CiU a l'alcaldia de Tarragona, Albert Abelló, aposta per acabar "amb la manca de diàleg que actualment impera a l'Ajuntament" i per crear una política de proximitat i d'acostament "permanent" amb els ciutadans. Una de les propostes d'Abelló és impulsar consultes ciutadanes "reals i vinculants" per a les decisions "importants" de la ciutat i, en aquesta línia, planteja que els veïns i veïnes puguin decidir a què es dedica el 25% de la partida d'inversions als barris. A més, l'alcaldable de la federació vol posar en marxa el programa 'l'alcalde vol fer un cafè amb tu', amb el qual atendrà els ciutadans que vulguin reunir-se amb ell, com a mínim quatre vegades a la setmana.

"La proximitat implica trobar-se, parlar i escolar a la ciutadania. Només així podem percebre les seves necessitats reals i posar-hi solució", ha manifestat el candidat de CiU. Precisament, amb l'objectiu d'incrementar la participació ciutadana, Abelló també es compromet a retransmetre tots els plens municipals per Internet. "Hem de facilitar l'accés del ciutadà a la tasca de l'equip de govern i posar en marxa iniciatives que fomentin el debat", ha afirmat.

Una altra de les actuacions que el candidat de CiU vol impulsar és que "cap gran decisió important de la ciutat es prendrà sense una consulta ciutadana". "Parlem de consultes ciutadanes rigoroses, que no es facin simplement a través d'Internet, sinó consultes reals i vinculants", ha indicat Abelló.

Amb el mateix objectiu d'afavorir la participació ciutadana, el candidat de CiU es compromet a què el destí del 25% de la partida d'inversions de cada barri el decideixin els veïns i veïnes. "Els tarragonins han de participar directament en la presa de decisions, volem que els pressupostos de l'Ajuntament estiguin connectats amb la participació ciutadana", ha assegurat l'alcaldable.

Comentarios
Multimedia Diari