Abelló vol convertir l''Illa Corsini' en un epicentre comercial de referència a la demarcació

El candidat de CiU es compromet a posar en valor el conjunt històric del Fòrum de la Colònia i a fer-lo més accessible

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El candidat de CiU, Albert Abelló, proposa convertir l'entorn del Mercat Central en l'epicentre comercial de Tarragona i en un referent a tota la demarcació. L'alcaldable de la federació planteja millorar l'illa compresa entre la Rambla Nova, el carrer Unió, el carrer Gasòmetre i les avingudes Prat de la Riba i Ramon i Cajal, afavorint el trànsit de vianants i implementant un sistema de recollida pneumàtica de brossa. L'indret, que Abelló vol batejar com 'Illa Corsini', disposa de 110.000 metres quadrats i més de 500 establiments. Un dels actius de la zona serà també el Parc Ecohistòric del Fòrum de la Colònia, un conjunt històric que Abelló es compromet a posar en valor i a fer-lo més accessible.

Abelló ha indicat que el projecte de l''Illa Corsini' es consensuarà amb veïns i comerciants, ja que preveu l'adequació d'alguns carrers perquè siguin d'ús d'exclusiu per a vianants i d'altres de plataforma única per on també puguin circular vehicles, tot i que l'objectiu, ha insistit, és alliberar el trànsit d'aquesta zona. "Els carrers gaudiran d'una plataforma única eliminant les actuals barreres arquitectòniques i adaptant l'entorn a l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda", ha assegurat el candidat de CiU.

L'alcaldable de la federació també ha anunciat que l'espai disposarà d'un paviment més resistent i d'un sistema de recollida pneumàtica de la brossa. "Instal·larem una sèrie de punts d'abocament, tots ells connectats a un punt central d'aspiració per una xarxa de canonades subterrànies", ha explicat Abelló, el qual ha destacat que la incorporació d'aquest sistema evitarà l'entrada dels vehicles de neteja i millorarà l'impacte visual.

Abelló ha afirmat que el Mercat Central serà el motor de l''Illa Corsini' quan es posi en funcionament. A més, el candidat ha recordat la seva aposta per unificar l'actual pàrquing de la plaça Corsini -que disposa de 416 places- amb l'aparcament que s'ubicarà sota el Mercat Central, que tindrà una capacitat de 330 places. "'Illa Corsini' disposarà d'unes 800 places d'aparcament públiques a un preu màxim de 3 euros", ha insistit.

Una de les principals actuacions emmarcades en el projecte 'Illa Corsini' és la creació del Parc Ecohistòric del Fòrum de la Colònia. "Posarem fi a la degradació que pateix el conjunt històric i el seu entorn", ha apuntat. Abelló vol que l'espai esdevingui un pulmó verd ubicat al centre de la ciutat. A més, es compromet a reduir l'impacte de les tanques actuals, a garantir l'accessibilitat i a plantejar la gratuïtat de les visites al conjunt romà.

Comentarios
Multimedia Diari