Alcover finalitza les activitats de Nadal amb una sessió de cinema

Teatre, música, cinema o tió. El municipi ha acollit una desena d'actes dirigits principalment als més petits

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Ahir Alcover va finalitzar els actes de Nadal amb la projecció de la pel·lícula infantil Avions 2: equip de rescat, al Convent de les Arts, espai recuperat recentment com a equipament cultural.

Amb aquesta sessió de cinema, els alcoverencs van donar per acabat el cicle d’activitats organitzat pel consistori i les associacions de la vila en el context nadalenc, una desena d’activitats que s’han fet durant 19 dies.

Entre els actes destacats, el 26 de desembre es va fer la cagada del tió més llarg del món en una plaça Nova plena de nens i nenes acompanyats per les seves famílies. Aquell mateix dia també va tenir lloc el Concert de Sant Esteve. Enguany va anar a càrrec del Quintet de Corda de l’Orquestra Camerata XXI. En aquest concert, el quintet va presentar l’espectacle familiar Nadales del Món, una actuació que ofereix un recull de músiques de Nadal d’arreu.

La representació d’Els pastorets a càrrec del grup de teatre alcoverenc La Reclosa va ser un altre de les activitats destacades, una representació on es va fer referència al dret a decidir sobre el futur de Catalunya. Els pastorets van comptar amb la música en directe de l’Escola Municipal de Música d’Alcover (EMMA).

Les cançons interpretades pels joves músics van ser extretes de coneguts musicals, com Cabaret, Els miserables, El llibre de la selva o Mar i cel. A més a més, per primera vegada les Veus d’Alcover es van sumar a la representació d’Els pastorets i van fer els cors dels temes musicals amb unes lletres que havien estat adaptades per la funció. Les corals infantil i elemental de l’EMMA també van intervenir interpretant nadales.

D’altra banda, una vegada més la Parròquia de l’Assumpció d’Alcover va organitzar el pessebre vivent solidari. La característica d’aquest pessebre és que la gent que el visita pot ajudar els més necessitats portant menjar, roba nova o fent aportacions monetàries. Els destinataris del que es recapta són Càritas, la Creu Roja –a través de Benestar Social de l’Ajuntament–, la comunitat Sant Egidi i els necessitats que van directament a la parròquia. La representació es va fer el 4 de gener a l’Església Nova.

El 2014 va finalitzar amb el Parc Infantil de Nadal –en funcionament durant tres dies–, mentre que el 2015 es va iniciar amb la projecció de la pel·lícula Vivir es fácil con los ojos cerrados, de David Trueba. Finalment, el 5 de gener van arribar els Reis d’Orient amb tren i es va iniciar una cavalcada que va recórrer els carrers del poble fins a arribar a la plaça Nova, on es va fer el Pregó Reial.

Comentarios
Multimedia Diari