Alcover instal·la codis QR per completar la ruta pel nucli antic

Aquest nou sistema permet que els visitants obtinguin més informació dels espais a través dels dispositius mòbils

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des d’aquest mes de desembre, la ruta pel nucli antic d’Alcover – Una passejada en el temps– compta amb codis QR. Es tracta d’un sistema per emmagatzemar informació en un codi que està dissenyat per ser llegit a través de la càmera d’un smartphone o tablet.

Gràcies a aquesta acció, ara els visitants poden obtenir més informació dels diferents edificis i monuments de la vila. A través dels codis QR es poden visualitzar, per exemple, fotografies antigues del poble i de la vida quotidiana.

Aquest nou recurs ofereix la possibilitat de poder fer un recorregut en la història del municipi, des de l’Alcover fortificat fins al creixement urbanístic del segle XX, passant per la pesta i la Guerra Civil o l’antic enllumenat elèctric. Alguns personatges cabdals també hi seran presents, com és el cas de Cosme Vidal, impulsor del Grup Modernista de Reus.

Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament d’Alcover. L’objectiu és apostar pel patrimoni històric i arquitectònic del municipi més enllà de la conservació i restauració d’edificis, monuments i paisatge urbà. D’aquesta manera, la vila aprofita els avantatges que ofereixen les noves aplicacions per a dispositius mòbils i se sumen nous recursos als tradicionals mòduls informatius i senyalitzacions.

La ruta, a més a més de fer-la de forma autoguiada, també es pot fer visitant el centre d’interpretació de la torre medieval de Ca Tatxó. És en aquest espai on hi ha una maqueta interactiva que mostra com ha evolucionat la vila.

El contingut dels codis QR també és accessible a través de la pàgina web de turisme, on es presenta la ruta urbana.

Rehabilitació del nucli antic

Els codis QR són una manera més de potenciar el nucli antic de la vila i el seu atractiu. De fet, fa anys que Alcover treballa en el pla integral de rehabilitació dels carrers d’aquesta zona, consistent en la substitució i la millora dels serveis d’aigua i clavegueram. Ja l’any 2010 s’havia rehabilitat l’eix principal del nucli.

D’altra banda, durant aquest 2014, l’Ajuntament ha posat en marxa un pla d’ajuts destinat als habitants del municipi. L’objectiu és que els veïns disposin de facilitats per rehabilitar les façanes i habitatges del nucli antic. En aquest pla d’ajuts (PARNA) el consistori ha atorgat 90.000 euros en ajudes directes, repartides en una trentena d’immobles que s’hi han acollit.

Comentarios
Multimedia Diari