Antoni Huber, acadèmic de Jurisprudència de Catalunya

L’advocat s’ha convertit en el primer tarragoní que forma part de la prestigiosa institució, que va ser fundada l’any 1840

| Actualizado a 20 enero 2022 06:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El passat dia 11 de gener va tenir lloc a Barcelona, a la seu de l’Acadèmia de Legislació i Jurisprudència de Catalunya, la incorporació com Acadèmic de l’advocat tarragoní i Degà emèrit del Col·legi de l’Advocacia de Tarragona (ICAT), Antoni Huber Company, qui va passar a ocupar una de les 36 cadires de la prestigiosa Institució integrada per juristes dels diferents àmbits professionals de les ciències jurídiques. La proposta es va aprovar per votació dels acadèmics amb el resultat d’unanimitat.

L’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya és una Corporació de Dret públic amb personalitat jurídica pròpia. Fou fundada el 1840 i dissolta o suprimida per una Ordre dictada l’any 1939, tot just acabada la Guerra Civil, essent refundada el 6 d’abril de 1954, reconeguda com a Corporació de Dret Públic i inscrita al Registre d’Acadèmies de la Generalitat de Catalunya.

Els seus instruments són: l’estudi, la discussió i el debat doctrinal de temes jurídics en sessions privades i públiques; la col·laboració amb d’altres institucions jurídiques; l’estudi de les disposicions legals per orientar-ne l’aplicació i la col·laboració en la reforma de la legislació i el foment de la cultura jurídica; l’elaboració d’informes i dictàmens sobre qüestions jurídiques; l’organització de congressos; la convocatòria de concursos per premiar treballs; la creació de càtedres i l’organització de conferències, i la publicació de treballs fets o patrocinats per la mateixa Acadèmia. D’acord als estatuts de l’Acadèmia, per ser elegit acadèmic cal posseir el títol de Doctor o Llicenciat en Dret, haver-se distingit en la investigació, l’estudi o la pràctica del Dret, estar domiciliat en el territori de Catalunya, i ser votat favorablement per la majoria absoluta dels membres numeraris de l’Acadèmia.

Antoni Huber Company (1951), llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, advocat en exercici des de 1976, soci fundador i president del bufet Vahusari Advocats, passa a ser el primer advocat tarragoní que es escollit per formar part de l’Acadèmia, destacant del seu currículum vinculat a l’advocacia i al mon del dret, a més de Degà emèrit del ICAT, haver sigut President del Consell de l’Advocacia Catalana (CICAC), Vicepresident del Consejo General de la Abogacía Española (CGAE), i haver estat distingit amb la Creu d’Honor de St. Raimón de Penyafort, la Gran Creu al Servei de la Advocacia del CGAE i la Creu del CICAC.

Comentarios
Multimedia Diari