Arga Sentís reclama un Centre d'Art a Tarragona

La candidata d'ICV-EUiA es mostra partidària de suprimir l'IVA cultural al 21%

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La cap de llista d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Tarragona, Arga Sentís, considera que la ciutat necessita un Centre d'Art a l'alçada de la seva potencialitat cultural, en línia amb els què disposen altres ciutats europees. Segons la candidata ecosocialista, aquest centre "hauria d'estar deslligat de direccions o consignes polítiques, s'hauria d'adjudicar de manera transparent i comptar amb una direcció artística independent". Sentís demana també la "democratització" de la cultura, obrint espais culturals per tot el municipi, als centres cívics i a la resta de dependències municipals on sigui possible. La candidata d'ICV-EUiA, d'altra banda, es mostra partidària de la supressió de l'IVA cultural al 21%.

Dins el seu paquet de propostes culturals, la candidatura d'ICV-EUiA a Tarragona planteja posar el llegat romà a l'abast de la ciutadania, com una eina de cohesió al voltant del passat històric. Els ecosocialistes es comprometen a treballar per materialitzar la cooperació entre les administracions presents al territori en "l'elaboració d'un discurs únic respecte a aquest conjunt, que ha d'arribar a compartir la seva difusió i també les despeses de conservació i manteniment". Segons la formació, el patrimoni històric ha de ser un agent econòmic actiu, generant principalment activitat científica i cultural, però també turística de qualitat.

La candidatura verda planteja "refundar" el Museu d'Història de Tarragona, redefinint el seu paper com a veritable Museu d'Història de la Ciutat. Així, es comprometen a inscriure'l al registre de museus de la Generalitat i a convertir-lo en un centre d'interpretació del paisatge de tot el terme municipal.

ICV-EUiA vol desenvolupar una programació cultural de qualitat i estratègies perquè tots els llenguatges artístics hi tinguin presència i recorregut, i apel·len a eliminar totes les barreres d'accés a la programació. "Intensificarem la col·laboració amb entitats que treballen en l'àmbit de l'exclusió, de les dificultats físiques, psíquiques i sensorials per tal de garantir l'accés normalitzat de totes les persones en l'activitat cultural del municipi", asseguren.

La candidatura liderada per Arga Sentís aposta també per dur a terme polítiques de cultura de proximitat "amb tothom i per a tothom" i exigirà que a Tarragona es compleixi el Mapa de Lectura pública "per fer de les biblioteques un dels principals motors d'activitat cultural del municipi, un espai sense exclusions i proactiu en l'atenció a la diversitat".

Encara en matèria cultural, els ecosocialistes volem fomentar la creativitat local, amb presència dels artistes del municipi en les programacions on hi hagi possibilitats i en els centres educatius, incentivant el diàleg creatiu amb persones creadores d'altres indrets. També garanteixen que tots els projectes culturals que siguin iniciativa de l'Ajuntament incorporaran un vessant educatiu per apropar la cultura a diferents públics, en un marc d'aprenentatge al llarg de la vida.

Comentarios
Multimedia Diari