Arqueòlegs investigaran les possibles restes d'una batalla romana a l'Espluga de Francolí

Acord entre el Museu de la Vida Rural i l'ICAC per engegar la primera campanya al jaciment després de l'estiu

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC) han signat un conveni per dur a terme una nova prospecció arqueològica a l'Espluga de Francolí. S'investigarà una àrea del municipi on hi ha constància de la troballa de restes d'armament d'època romana, testimoni d'un enfrontament bèl·lic que potser hauria succeït durant les guerres civils entre Cèsar i Pompeu, lligat amb la famosa batalla d'Ilerda (any 49 aC). En la primera campanya, que s'efectuarà passat l'estiu, es pretén documentar aquest jaciment amb la intenció que contribueixi a omplir el buit de la recerca sobre les guerres romanes a Catalunya.

Acabada la prospecció arqueològica, es farà l'estudi de materials i la redacció de la corresponent memòria. També es valoraran la continuïtat dels treballs amb noves campanyes anuals i activitats de difusió per donar a conèixer a la comunitat científica i a la població en general els resultats de la recerca.

El conveni signat aquest dilluns s'emmarca en els projectes de recerca "Testimonis arqueològics de la Segona Guerra Púnica al Camp de Tarragona" i "Guerra i conflicte al nord-est de la Península ibèrica en època romanorepublicana (segles III-I aC)", que dirigeixen els doctors Jordi López (ICAC) i Jaume Noguera (Universitat de Barcelona).

Comentarios
Multimedia Diari