Ballesteros dóna suport als estibadors del Port de Tarragona i demana consens al Govern central

L'Alcalde de Tarragona ha transmès també el seu suport per explorar "totes les vies de diàleg que permetin preservar els interessos dels treballadors i els sindicats"

| Actualizado a 24 diciembre 2019 23:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha expressat aquest dimarts el seu suport als estibadors del Port de la ciutat, i ha fet una crida al Govern central per buscar "totes les opcions de consens pel bé de l'economia del territori".

Ballesteros ha transmès també el seu suport per explorar "totes les vies de diàleg que permetin preservar els interessos dels treballadors i els sindicats" i al mateix temps acatar amb la sentència de la UE, ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

"El nostre port és un referent per a l'economia de la demarcació, i per això és important fomentar aquest diàleg", ha defensat Ballesteros, que es va reunir el dilluns amb representants del col·lectiu d'estibadors del Port de Tarragona per valorar els escenaris que planteja el compliment de la sentència del Tribunal de Justícia de la UE.

La reforma del sector, que el Govern central ultima per complir amb la normativa comunitària i evitar una eventual sanció de la UE, suposa la liberalització de la contractació d'estibadors, col·lectiu format per uns 6.150 treballadors concentrat en les denominades societats de gestió de treballadors portuaris (Sagep).

Els sindicats i la patronal dels estibadors han reprès aquest dimarts la negociació a Madrid per aconseguir un acord sobre la reforma del sector que el Govern central preveu aprovar aquest divendres en Consell de Ministres.

Comentarios
Multimedia Diari