Bràfim posa la seva cirera al multitudinari Aplec de Primavera

Centenars de persones es van congregaren aquesta vila de l'Alt Camp per gaudirde la festa i descobrir les excel·lències d'aquesta fruita tan saborosa

| Actualizado a 22 mayo 2017 17:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L’Aplec de Primavera, amb una temperatura de ple estiu, va portar centenars de persones fins a la vila de Bràfim, que es van congregar a redós de l’ermita de la Mare de Déu de Loreto. Sort n’hi hagué de la magnífica pineda, per gaudir de la seva frescor i poder ballar més còmodament les set sardanes del matí, al so de la cobla Reus Jove.

A partir de les deu del matí el flux de vehicles va ser constant, fins i tot algun autocar de la comarca del Maresme es desplaçà fins a Bràfim –sense dubte, capital de la cirera a l’Alt Camp– per descobrir les excel·lències d’aquesta fruita tan saborosa, vermella, dolça i subtil de menjar.

A les onze del matí, a l’interior de l’ermita, l’obligada missa en honor de la Verge de Loreto, tan estimada pels brafimencs, amb l’ofrena de flors a la Mare de Déu i desfilada dels fidels per venerar-la al cambril.

Fins a una dotzena d’estands alineats sota els pins de l’emblemàtic puig-rodó, tocant l’ermita, van oferir el bo i el millor dels productors locals, on la cirera es convertí en la reina de la festa, ja que ocupava la meitat de les parades. Les altres sis, totes elles pertanyents a comerços i empreses de la mateixa població, van posar a la venda els seus productes, com els vins de l’Agrícola de Bràfim o de Padró, embotits, el forn de pa amb coques de cireres, complements de fusta, cervesa, artesania... Cal destacar l’original gintònic de cirera, servit en una copa amb ginebra, glaçons i un glaçó de cirera que, en desfer-se, tenyia de vermell el combinat.

I és que enguany les caixes de cireres posades a la venda ahir a la fira, més que vermell, tenien un color granatós perquè corresponen a la «collita tardana que ha arribat gràcies a les altes temperatures que hem tingut», explicava la Isabel Parra, de Cireres Torné, ja que com deia la productora «hi ha anys que en aquesta fira, exhaurida la cirera primerenca, la següent és encara un xic verosa».

Per tant, la cirera «està al punt»; ho corroborava la parella de la Secuita, el Josep Maria i la Maria Àngels, acompanyats de les nétes, Elva i Ariadna, en afirmar que «són unes cireres que aporten al paladar tot allò que esperes assaborir d’aquesta fruita vermella tan excepcional». Paradoxalment, asseguren que, malgrat la proximitat, «és el primer cop que acudim a la fira i, vist tot plegat, de debò que val ben bé la pena».

En realitat la cirera s’ha convertit en l’ambaixadora per excel·lència de Bràfim. Ho certificava l’alcalde en funcions, Joan Josep Raventós –un productor més de cireres– quan subratllava que en els inicis del certamen «ens frenàvem a l’hora de collir-les i havíem d’anar al tros a buscar-ne més. La demanda ha fet que portem gran quantitat perquè ningú no es quedi sense».

Un altre dels aspectes positius és que el maridatge de l’Aplec de Primavera, que enguany compleix el 51è aniversari, amb la 6a Fira de la Cirera, «dóna potencialitat a la festa i promociona la vila», comentava l’alcalde. La prova és que unes 400 persones es van cruspir l’arrossada popular a l’hora de dinar, a banda dels qui es portaven la carmanyola. A la tarda hi hagué la represa de l’aplec de sardanes, amb el qual va culminar l’exitosa i participada jornada.

Comentarios
Multimedia Diari