CiU de La Bisbal del Penedès demana un Ple extraordinari per exigir la dimissió de l'alcalde

El grup municipal de la federació exigeix a Josep Maria Puigibet (ERC) que abandoni l'alcaldia per la seva imputació per presumpte prevaricació

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Els quatre regidors de Convergència i Unió de La Bisbal del Penedès han demanat la celebració d'un Ple municipal extraordinari per forçar la dimissió de l'alcalde, Josep Maria Puigibet (ERC). Els membres del grup municipal nacionalista consideren que Puigibet ha d'abandonar el càrrec després que un jutge del Vendrell l'imputés per un presumpte delicte de prevaricació. La federació va denunciar l'alcalde per abús de poder, perquè aquest no els va entregar les actes de les Juntes de Govern entre els anys 2007 i 2012, malgrat un informe tècnic de la Secretaria municipal constatava que estava obligat a entregar aquests documents als regidors de l'oposició.

Tot i aquest informe, i després de constants requeriments per part de CiU, l'alcalde de La Bisbal del Penedès va signar un decret negant l'entrega d'aquesta documentació als regidors externs al Govern. Quan el jutge va tancar la investigació, va confirmar la imputació de Puigibet per presumpte prevaricació i ara el cas és a l'espera de la celebració del judici oral. Mentrestant, CiU demanarà la dimissió del republicà Josep Maria Puigibet en un ple extraordinari el proper dimarts 14 d'abril. Amb tot, ERC governa amb majoria a l'Ajuntament de La Bisbal del Penedès, per la qual cosa Convergència i Unió no confia que la petició de dimissió s'aprovi.

Comentarios
Multimedia Diari