Comencen a passar a disposició judicial els detinguts de la trama de frau fiscal de Tarragona

Vuit dels 31 detinguts totals haurien estat posats en llibertat amb càrrecs després de declarar en seu policial

19 mayo 2017 23:37 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Des de les nou del matí han anat arribant als jutjats de Tarragona els detinguts de la trama de frau fiscal amb cotxes de luxe que dimecres va acabar amb una trentena de detinguts. Segons fonts de la Guàrdia Civil, que va realitzar l'operació contra aquesta organització internacional juntament amb els Mossos d'Esquadra i la policia francesa, vuit dels detinguts haurien estat posats en llibertat amb càrrecs després de declarar en seu policial -amb l'obligació de presentar-se davant del jutge quan siguin citats-. Per ara sis detinguts han entrat a les dependències judicials dels 23 que hi haurien de passar en total. El cas, que es troba sota secret de sumari, l'instrueix el jutjat número 1 de Tarragona.

 

Entre les persones que ja es troben als jutjats de Tarragona hi ha el detingut del despatx d'advocats de la Rambla Nova de la ciutat, així com el gerent del prostíbul Havana Club de Torredembarra. També han entrat dos homes i dues dones més, en total sis persones. Segons fonts judicials la resta de detinguts que encara han de passar a disposició judicial ho podrien fer durant la resta de la jornada o, com a molt tard, demà diumenge.

 

L'operació policial va tenir lloc dimecres, amb una quinzena d'entrades i registres a la mateixa ciutat de Tarragona, així com a Torredembarra (Tarragonès), Creixell (Tarragonès), l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) i El Perelló (Baix Ebre). També es van produir entrades a Perpinyà, Màlaga i Almeria. I és que es tracta d'una organització internacional, però amb l'epicentre a Tarragona. Entre els detinguts hi ha també la directora de l'oficina de 'La Caixa' d'El Perelló i alguns ciutadans francesos.

 

La xarxa estava dedicada a defraudar l'IVA de la hisenda francesa a través de la compra de cotxes de gamma alta. Des de Romania, Bulgària, Espanya i Eslovènia s'emetien les factures falses per a uns vehicles que acabaven a França o Itàlia. Es calcula que el valor del frau ascendiria a un total de 20 MEUR, tot i que altres fonts l'eleven fins a 80 MEUR.

 

Els investigadors del funcionament mafiós d'aquesta organització també consideren que han pogut cometre altres delictes contra la salut pública -tràfic de drogues- o amb temes relacionats amb la prostitució.

Comentarios
Multimedia Diari