Demanen 35 anys per robar i matar una venedora de l´ONCE de Valls

L´acusat també s´havia endut de la casa claus de la víctima, el seu mòbil, butlletes i finsi tot la terminal expenedora de cupons

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Trenta-cinc anys de presó –25 per assassinat, cinc per detenció il·legal i cinc més per robatori violent– i el pagament d’una indemnització de 150.000 euros als dos germans de la víctima. És la pena que el fiscal demana per a Carlos P. N., l’home acusat de matar i després robar a una venedora de l’ONCE de Valls el maig de 2013. El judici tindrà lloc amb un tribunal de magistrats –no amb jurat popular– a la Secció Segona de l’Audiència de Tarragona.

L’acusat era treballador de l’ONCE de Valls, per la qual cosa coneixia la víctima, Marta L. M., que quan van ocórrer els fets tenia 50 anys –a la setmana següent en feia 51–. Vivia sola al seu domicili del cèntric carrer Pare Palau. Patia, des del seu naixement, una minusvalidesa física, que li impossibilitava el correcte moviment de caminar, amb el braç esquerre quasi sense força.

Segons el fiscal, l’acusat es va aprofitar de les circumstàncies personals, físiques i psíquiques de la dona, les quals dificultaven plenament les seves capacitats defensives. Per això, va decidir anar al domicili d’ella, introduir-se en ell «i utilitzant tota la violència que fos necessària, apropiar-se de tots els objectes que hi hagués en el mateix dels quals pogués obtenir un benefici econòmic, incloent el terminal de venda», que és l’expenedor de cupons de l’ONCE que tenia la víctima.

Per això, entre dos quarts d’onze de la nit del 23 de maig de 2013 i les nou de la nit del dia 25, va entrar a la casa. Una vegada dins, «aprofitant l’especial situació de vulnerabilitat de la víctima», la va retenir en contra de la seva voluntat més enllà del temps estrictament necessari per obtenir l’enriquiment. A més la va agredir en múltiples ocasions i li va causar ferides per tot el cos. Tanmateix, per augmentar «deliberadament i inhumanament el seu patiment», li va causar patiments innecessaris, com ara l’amputació de dos dits.

A continuació, segons el relat dels fets del fiscal, l’acusat va causar la mort de Marta mitjançant ofegament mecànic per oclusió dels orificis respiratoris, utilitzant una bossa de plàstic en contacte amb las cara, així com diverses peces de roba sobre aquesta.

Acte seguit, l’acusat es va apoderar del terminal de venda de cupons, dues bateries d’aquest, un telèfon mòbil, nombrosos cupons, la cartera, la documentació i tres jocs de claus –tant de la casa com del quiosc de venda de cupons–. L’home va marxar del domicili, emportant-se els trossos de dits mutilats.

Al matí del dia 24, l’acusat va emetre cupons des del terminal robat per valor de 4.144 euros. Cap a un quart de tres de la tarda, el departament de Seguretat de l’ONCE va procedir a la desactivació preventiva del terminal arran dels moviments anòmals que s’estaven realitzant. Dos dies després, l’acusat va intentar activar el terminal, sense aconseguir-ho.

El 31 de maig, l’acusat va anar a la plaça Imperial Tarraco de Tarragona i va cobrar d’un venedor que allí té el quiosc diferents cupons robats en el moment del crim. El 3 de juny va anar a una oficina bancària de Valls i va cobrar tres cupons premiats, que van ser robats també a la víctima i que corresponien al sorteig del dia 27 de maig. Aquesta pràctica la va realitzar el processat en dies següents.

Els Mossos d’Esquadra van detenir el sospitós el 8 de juliol. En l’escorcoll que es va fer al seu domicili del Pla de Santa Maria se li van trobar els tres jocs de claus, nombrosos cupons i quatre bateries de terminals. Entre la nit del 23 i el 24 de maig, tant el terminal de la víctima com de l’acusat estaven connectats al mateix repetidor, situat a Cabra del Camp.

Comentarios
Multimedia Diari