Dos germans de Valls posen en marxa un espai polivalent per als artistes

Àlex i German Rull han decidit rehabilitar diferents sales per al projecte Nau-Art i obrir-les a la gent

26 agosto 2020 18:10 | Actualizado a 27 agosto 2020 09:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Al costat hi tenim l’estudi de gravació i audiovisual. Un dia, per casualitat, vam veure que teníem un espai on s’hi podia fer alguna cosa i estava desaprofitat. I vam decidir rehabilitar-lo», expliquen German i Àlex Rull, impulsors del projecte la Nau-Art de Valls, ubicat a la carretera d e Tarragona.

L’objectiu és ser un espai polivalent on, per exemple, un fotògraf llogui la sala per una sessió, fer tallers, reunions.. «Sempre però que tingui a veure amb el sector cultural i l’art», diuen il·lusionats.

De fet, al principi volien fer una escola de rock per a infants. Diuen que potser ho faran més endavant. «Nosaltres som músics i volíem que els nens s’animessin i creessin una banda de rock perquè aprenguessin els valors, escoltar-se l’un a l’altre, l’amistat..».

De moment, hi ha diferents interessats per fer tallers de lettering, de muralisme, dansa... «Tindrem una altra sala més petita on es podran fer els tallers de la part gràfica», remarquen els dos germans. «Per exemple, alguna companyia de teatre no tenia cap lloc per assajar i ara ho podrà fer. Creiem que aquí Valls era necessari un espai d’aquestes característiques i obert a tothom», afirmen els impulsors.

Al seu estudi de gravació –està al costat de la Nau– es diu Llimac Estudis i també es podrà llogar l’espai. Serà un punt de trobada. «Es crearan diferents sinergies i es donaran feina entre ells», afirma German.

Tots els actes que hi facin –presentació de llibres, xerrades– «volem donar-hi aquest toc artístic i acabar-ho en un concert. També ens agradaria que sigués una sala on algun fotògraf o artista hi pugués fer una petita exposició de la seva feina».

En breu, treuran una aplicació i una pàgina web. «La idea és que es puguin comunicar entre ells i si per exemple algú busca un bateria de jazz allí hi hagi una borsa de músics i contactin amb ell. A més, tindran un espai on assajar».

Aquests dies estan acabant d’endreçar i preparar-ho tot per l’obertura. «Esperem que al setembre puguin començar a venir les companyies o la gent interessada», detallen. Abans, però, faran una inauguració.

Abans, la Nau «creiem que era una fàbrica de fruits secs per les closques d’avellanes que hem trobat», puntualitzen. De cara al futur, els hi agradaria llogar l’espai de dalt. «Té molt bona llum i als pintors els hi agradaria molt».

L’estudi PXL

German i Àlex Rull van crear l’estudi PXL l’any 2012. Portaven anys dedicant-se en l’àmbit audiovisual però van decidir emprendre l’aventura de crear un petit estudi multimèdia. Es dediquen al disseny gràfic, el disseny web i els audiovisual. A Píxel Sònic Estudi tenen un estudi de gravació propi. Treballem amb material professional i disposem de tres sales de gravació. Han passat grups de l’escena tarragonina i de tots els estils: rock, pop, hip-hop clàssica i música antiga entre d’altres.

Comentarios
Multimedia Diari