El Casal de la Gent Gran de la Secuita, en marxa a la primavera

S’està equipant l’edifici, amb una inversió de 900.000 euros dels quals el municipi n’ha assumit 121.340 més els 80.000 per equipar-lo

| Actualizado a 27 diciembre 2021 06:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El futur Casal de la Gent Gran i Centre de Dia de La Secuita encara la seva darrera etapa, la que correspon a l’equipament del seu interior per a la funcionalitat de la nova intal·lació. Aquest equipament promogut per l’Ajuntament de la Secuita, que és qui el gestionarà, està previst que es posi en marxa la primavera de l’any vinent, un cop ultimades les instal·lacions, la dotació de personal, obtinguts els permisos oficials en el vessant assistencial i la concertació de places públiques subvencionades per la Generalitat.

El nou edifici, el qual la construcció es va enllestir el passat febrer, està situat al costat de la zona d’equipaments esportius municipals. Consta d’una sola planta, amb superfície construïda de 400 m2, distribuïda en dos àmbits molt diferenciats. El primer es destinarà a un ús lúdic i de serveis per a la gent gran. Inclou una sala de 100 m2, divisible en tres, on es podran organitzar conferències, lectures, concerts, projeccions, activitats, manualitats, balls, dinars... Hi ha lavabos, sala de perruqueria, podologia, control d’accés, un gran espai diàfan d’entrada i una terrassa exterior privada. Aquest espai no serà tutelat i el seu accés i ús serà lliure per a la gent gran del municipi.

Pel que fa a l’altra part de l’edifici, aquesta serà d’accés restringit, de caràcter tutelat i hospitalari. Es destinarà a aquelles persones grans que necessiten una atenció més específica i professional; està adaptat a necessitats més hospitalàries de dia, comptarà amb sala de consulta mèdica, rehabilitació, sala de control d’infermeria, dutxa geriàtrica, lavabos, vestidors, bugaderia, cuina, menjador-sala d’activitats i repòs, espai exterior privat i enjardinat i sala d’equips tècnics. La seva capacitat serà de 20 usuaris. Com explica l’alcalde de la Secuita, Eudald Roca, per accedir-hi «tindran preferència les persones empadronades en el municipi i s’haurà de reservar plaça si hi ha llista d’espera».

El procés constructiu de l’edifici s’ha perllongat tres anys. Les obres s’han realitzat en dues fases. La primera va estar adjudicada a l’empresa Jordi Riera, SL que va executar obres per valor de 174.792 euros, abans de presentar concurs de creditors a l’agost de 2019. L’alcalde Roca comenta que «això va obligar a l’Ajuntament a refer el projecte i tornar a treure’l a concurs, no sense penalitzar a l’empresa per incompliment de contracte amb la quantitat de 21.689 euros que tenia dipositats com a fiança de l’obra». La segona part es va adjudicar a la companyia Edificacions i Reparacions Tàrraco SL per import de 655.911 euros que és la que ha finalitzat les obres.

El cost total ascendeix a 900.000 euros. Pel seu finançament s’ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Tarragona de 339.373 euros; una dotació de 98.000 euros provinent de la Unió Europea; la Generalitat de Catalunya ha aportat 250.000 euros. L’Ajuntament de la Secuita ha contribuït amb 121.340 euros, més l’import de l’equipament, per valor de 80.000 euros.

Tots els espais del Casal han prioritzat els criteris d’eficiència energètica, amb plaques fotovoltaiques, llum natural, climatització i adaptació de l’accessibilitat. L’estructura està preparada «per si en el futur es planteja construir una planta superior destinada a residència geriàtrica», manifesta l’alcalde, qui valora «molt positivament» aquest equipament per al municipi de 1.700 habitants. «Millorarà la qualitat de vida dels veïns de més edat al no haver d’allunyar-se del seu hàbitat, l’entorn familiar i de socialització amb els convilatans a l’hora de menester aquest serveis assistencials i socials, en unes instal·lacions modèliques de les quals ja ens sentim orgullosos», conclou l’alcalde.

Comentarios
Multimedia Diari