El Catllar tindrà el curs vinent una extensió de l'IES dels Pallaresos

Uns 120 alumnes del Catllar, la Secuita i Perafort utilitzaran aquestes aules de l'ampliació de l'Institut dels Pallaresos

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

A l’inici del curs escolar 2015-2016 el Catllar comptarà amb una extensió de l’Institut dels Pallaresos per als alumnes dels municipis de la Secuita, el Catllar i Perafort que cursin el primer cicle de l’educació secundària obligatòria (ESO). «Es calcula que seran entre 110 i 120 alumnes els que utilitzaran aquestes aules», ha indicat l’alcalde del Catllar, Antonio López.

Segons ha explicat l’alcalde, els escolars que cursin primer d’ESO als col·legis del Catllar, Perafort i la Secuita «hauran d’anar a les classes al Catllar», amb el benentès que podran quedar-se als Pallaresos si ja hi tenen estudiant a un germà; en canvi, alumnes dels Pallaresos que vulguin, poden optar pel Catllar. Els estudiants del Catllar, de primer curs, s’hauran de quedar al poble, mentre que per als de segon curs serà optatiu.

Tot i això, l’Ajuntament del Catllar es compromet a posar una línia d’autobús escolar que reculli els estudiants de les urbanitzacions del seu terme municipal.

Segons els responsables d’Ensenyament aquesta mesura és deu al fet que l’increment d’alumnat fa que sigui necessària una ampliació de 4 a 6 línies a l’IES dels Pallaresos, centre que no està preparat per acollir-les ni assumir fins a 600 alumnes. Davant d’aquesta conjuntura, seran necessàries reformes a l’edifici de les antigues escoles i la renovació de les instal·lacions elèctriques, amb un pressupost que ronda els 250.000 euros.

L’espai és utilitzat per a diverses activitats com ara tallers de manualitats, escola de música, o classes de zumba, entre d’altres. L’activitat esportiva no es veurà afectada i l’escola de música «tampoc s’haurà de moure», mentre que per a altres activitats «ara estem buscant la seva reubicació», conclou l’alcalde.

Comentarios
Multimedia Diari