El cinema de Vilallonga connecta en directe amb la Royal Opera House

La sala del Centre Recreatiu del municipi s'uneix a les més de 70 sales espanyoles que retransmeten les obres des del teatre londinenc

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Demà dijous, dia 29 de gener, marcarà una fita històrica al municipi de Vilallonga del Camp i per a tota comarca del Tarragonès, quan a partir de les 20.15 hores del vespre s’apaguin les llums i es pugui gaudir, a través de la pantalla de la Sala del Centre Recreatiu, de la retransmissió en directe des de la Royal Opera House de Londres de l’obra André Chénier.

D’aquesta manera l’Ajuntament de Vilallonga del Camp s’uneix a les més de 70 sales de cinema que hi ha en territori espanyol i a les més de 1.500 pantalles de tot el món que retransmeten les obres que es representen en el mateix moment a la capital britànica.

Aquesta realitat, de gran importància en l’àmbit cultural, és possible a Vilallonga del Camp atesa la tecnologia d’últim crit que l’Ajuntament de la vila ha incorporat al cinema del Centre Recreatiu, en complir el cinquantè aniversari, com ara la projecció de les produccions cinematogràfiques en suport digital i en format de tres dimensions.

Tal com explica l’alcalde vilallonguí, Francesc Xavier Armengol, «un cop posicionats en l’avantguarda tecnològica es tracta d’aprofitar al màxim l’equipament i anar més enllà oferint al públic sessions de contingut alternatiu». De fet la inversió efectuada quant a l’adaptació per poder oferir aquest espectacles en directe, des de la capital londinenca, és minsa, puix que no supera els 1.400 euros.

Des d’ara i fins al proper dia 5 de juliol, a Vilallonga del Camp una vegada al mes, el públic se sentirà traslladat a la Royal Opera House de Londres per veure en directe òperes i ballet, entre d’altres espectacles al mòdic preu de 10 euros l’entrada, «amb la particularitat que el tiquet per assistir a la sessió inaugural d’aquest dijous només costarà cinc euros, a efectes promocionals», segons manifestà Pere Abelló, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilallonga.

Abonaments més endavant

Així mateix l’edil apuntà la possibilitat de crear uns abonaments, a preu rebaixat, per assistir a un determinat nombre de sessions. L’empresa Versión Digital que distribueix per Espanya les retransmissions, subtitulades en castellà, «ingressa un percentatge de la taquilla» subratllà Núria Cuesta, representant de la distribuïdora, d’aquesta sala amb capacitat per a 300 espectadors. La portaveu de l’empresa va destacar la gran qualitat de les imatges i l’excel·lent realització, que inclou entrevistes i opinions al descans de l’espectacle. A més es distribueix entre el públic un llibret per a cadascuna de les obres programades.

Comentarios
Multimedia Diari