Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Diari acull un debat sobre els Fons Next Generation EU

Organitzat amb el suport de la Generalitat, analitzarà l’oportunitat que representen i el seu grau d’execució al territori

| Actualizado a 01 diciembre 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Fons Next Generation van néixer en plena emergència sanitària per la Covid com a mecanisme per reanimar l’economia dels estats membres de la Unió Europea. Dotats amb 806.900 milions d’euros, són el major paquet d’estímuls creat per Brussel·les i el seu principal objectiu és promoure una recuperació resilient i sostenible. Els seus principals eixos d’actuació són la igualtat de gènere, la transformació digital, la transformació ecològica i la cohesió social. Tot i això el seu grau d’execució encara és baix i l’impacte, desigual. Segons un informe, només un 2,4% de les pimes i un 2,1% dels autònoms han intentat accedir a aquests fons. La inflació també està afectant la seva execució. Segons l’AIReF, almenys el 10% de les licitacions dels contractes públics, derivats dels fons Next Generation, estan quedant desertes a Espanya.

Per avaluar el grau d’aplicació d’aquests fons al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, demà el Diari acollirà un col·loqui titulat Fons Next Generation, una oportunitat per millorar el present i salvar el futur.

Hi participaran Miriam Pérez, directora de l’Àrea de Fons Europeus Catalunya a PwC España; Octavi Bono, coordinador dels projectes transversals, Next Generation Funds de la Diputació de Tarragona i Aleix Cubells, director general de Fons Europeus i Ajuts d’Estat de la Generalitat de Catalunya.

El col·loqui començarà a dos quarts de deu del matí a la Sala Victoria Climent del Diari i serà emès en directe a través del web del canal Youtube del Diari.

El de demà és el quart dels cinc col·loquis que el Diari ha organitzat amb el suport de la Generalitat per tractar alguns dels temes estratègics que afecten la societat tarragonina.

Igualtat i feminismes

El primer debat va tenir lloc el 29 de juliol sota el títol Ni una menys, vives, lliures i iguals. Hi van participar la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, així com de la directora de l’Observatori d’Igualtat de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Cilia Willem, i de l’educador social i membre de l’associació Homes Igualitaris, Lluc Pagès.

Mobilitat

El segon es va celebrar el 30 de setembre i sota el títol La mobilitat, un repte metropolità, va servir per constatar que encara estem molt allunyats de l’ús de transport públic d’altres demarcacions i per destacar el punt d’inflexió que poden suposar el Tramcamp i l’estació intermodal de Vila-seca.

Van participar-hi el director general d’Infraestructures de la Mobilitat, David Prat; el portaveu de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) a les comarques tarragonines, Daniel Pi; i el professor de la Facultat de Geografia de la URV i membre del grup d’investigació Gratet, Aaron Gutiérrez.

Model energètic

El tercer va tenir lloc a començaments d’aquest mes, el dia 3 de novembre i va tractar un tema cabdal per al futur d’aquest territori com és el model energètic. Els ponents van ser la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà; el president del Grup Anatrac i Inersis i CEO Aplicaciones de la Industria Renovable SA y Ponentia Energia, Antoni Cavallé; i el Coordinador de la Comissió d’Energia de la Cambra de Comerç de Reus i CEO del grup Solcam Energia, Marc Segura. El títol del col·loqui va ser Cap a un model energètic i productiu sostenible i tots tres participants van coincidir en una diagnosi certament preocupant: un punt de partida on Catalunya està a la cua pel que fa a renovables, tot i els progressos fets durant l’últim any. L’acte va servir també per fer balanç del primer any d’aplicació del decret llei 24/2021 que comença a agilitzar la tramitació de renovables.

Comentarios
Multimedia Diari