El festival de Lego de Montblanc ja té la programació ben definida

S'estructurarà a partir de tres eixos que comptaran amb l'antiga església de Sant Francesc com a escenari central: una exposició, un espai de venda i activitats paral·leles

| Actualizado a 22 mayo 2017 17:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Brickània, el Festival de Lego de Montblanc, ja ho té tot a punt per celebrar la seva primera edició. Serà el cap de setmana del 20 i 21 de juny amb l’antiga església de Sant Francesc i el claustre annex com a escenaris centrals.

L’organització ja ha donat a conèixer la programació i l’estructura que tindrà aquest nou festival, que neix amb la voluntat de dinamitzar turísticament la vila en un dels moments de l’any amb menor activitat.

Igual de Clickània, el Festival de Playmóbil, Brickània s’estructurarà a partir de tres eixos: una exposició, un espai de venda i un seguit d’activitats paral·leles. Pel que fa a la mostra, comptarà amb un total de 10 diorames fets amb peces de Lego i repartits en dos espais, la nau central de l’església de Sant Francesc i la sala Sant Jordi. Les temàtiques estaran basades en pel·lícules i, algunes, seran coincidents amb diorames exposats a Clickània. Hi haurà, per exemple, una ciutat Lego, un diorama de pirates, un parc d’atraccions i muntatges que faran referència a El Senyor dels Anells, Star Wars o Harry Potter.

D’altra banda, el festival comptarà amb un espai de venda on hi haurà quatre botigues especialitzades en productes Lego, dues d’elles de Montblanc. Finalment, un seguit d’activitats paral·leles complementaran la part més expositiva a través de tallers, demostracions i exhibicions de robòtica a càrrec de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) de la URV. Professors i alumnes mostraran, per exemple, els moviments d’un robot fet amb peces de Lego que representa una rèplica del Curiosity de la NASA, el robot que està explorant Mart. També s’ha convocat un concurs de creativitat amb bricks, hi haurà una àrea de jocs, es faran sortejos, es projectarà Lego, la pel·lícula i s’oferiran visites a les torres de la muralla i el pas de ronda.

Les entrades anticipades per assistir a Brickània ja estan a la venda des de dilluns a l’Oficina de Turisme de Montblanc.

L’organització del festival va a càrrec de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament, que ha comptat amb l’assessorament d’aficionats i col·leccionistes de Lego i amb la col·laboració dels Guies de Montblanc i l’associació juvenil Barjaula.

Comentarios
Multimedia Diari