El govern espanyol estudiarà donar una resposta habitacional a les famílies afectades per un desnonament a la Secuita

L'Ajuntament ha intentat fer de mediador per aturar l'execució hipotecària de l'immoble que és propietat de la Sareb

| Actualizado a 22 marzo 2022 17:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El govern espanyol estudiarà donar una resposta habitacional a les nou famílies afectades per un desnonament a la Secuita (Tarragonès), un cop rebi l'informe de vulnerabilitat sol·licitat.

Aquesta és la resposta de la vicepresidenta i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calvió, a la pregunta d'ERC en la sessió d'aquest dimarts al Senat. Calviño ha explicat que l'immoble, situat al carrer Verge del Pilar, és propietat de la Sareb i que l'antic promotor va deixar contractes irregulars en els catorze habitatges.

"Estem actuant d'una manera coherent amb la normativa aplicable, buscant la col·laboració amb l'Ajuntament, que serà clau perquè entre tots donem una resposta a aquestes situacions tan lamentables", ha dit.

La senadora d'ERC, Laura Castel, ha lamentat el silenci de la Sareb davant les peticions de l'Ajuntament de la Secuita per trobar-hi una solució. La republicana ha explicat que els inquilins han pagat "religiosament" tant els lloguers com les despeses de subministrament i de la comunitat i, malgrat això, diu, viuen amb l'angoixa de quedar-se sense llar.

El desnonament estava previst per aquest dimecres, però s'ha aturat gràcies a un recurs. "No deixaran els ajuntaments a l'estacada davant l'emergència habitacional? Sabem que aquesta situació es repeteix arreu de l'Estat, ja va sent hora de posar els actius immobiliaris pagats amb diners públics, a través del rescat bancari, al servei de la ciutadania", ha sentenciat Castel.

Comentarios
Multimedia Diari