El nou ascensor públic del barri Alt Camp de Valls ja està a ple rendiment

L´equipament, que va ser posat en marxa dijous, salva el desnivell de 5 metres que hi ha entre el barri i la carretera del Pla

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els veïns del barri Alt Camp de Valls ja compten amb un ascensor públic. El nou equipament va ser posat en marxa dijous amb l’objectiu de salvar els cinc metres de desnivell que separen el barri de la carretera del Pla, l’eix d’unió amb el centre de la ciutat.

«Estem molt contentes. Aquí la majoria ja som de la tercera edat i aquest ascensor ens va de primera», comentaven ahir al matí tres veïnes. Recorden que fins ara la via més directa que tenien per anar a la carretera del Pla era a través d’escales. Si no, havien de rodejar tot el barri i pujar pel carrer Figuerola, «que és molt costerut», destacaven.

«Si no vas carregat no fa res pujar esglaons, però si portes la compra, es converteix en un problema. A més a més, al barri també hi ha gent que va amb cadira de rodes i era necessari trobar una solució», afegien.

Amb la posada en marxa de l’ascensor, per tant, s’ha donat resposta a les peticions fetes pels residents de la zona. Ahir les veïnes feien també memòria i recordaven que s’havia demanat fer una costa, «però al final es va optar per l’ascensor perquè es veu que no hi havia prou espai per fer la rampa, i en realitat, així és millor. És molt més còmode», puntualitzaven.

El nou equipament té capacitat per a vuit persones i està operatiu tots els dies entre les vuit del matí i les onze de la nit. La instal·lació ha comptat amb un import de 63.900 euros (IVA inclòs) i ha anat a càrrec de l’empresa ThyssenKrupp Elevadores, que va iniciar les obres a principis de febrer.

L’ascensor és de tracció elèctrica i permet una càrrega màxima de 630 quilos. La cabina és d’acer inoxidable i té unes dimensions interiors de 1,10 metres per 1,4 i una alçada de 2,20 metres.

 

Més connectivitat

Aquesta acció representa un primer pas en la millora de la connexió entre els barris de la zona nord de Valls i el centre de la ciutat. Una altra actuació que s’ha de dur a terme properament és la transformació de part de la carretera del Pla en un passeig. Segons l’alcalde, Albert Batet, l’objectiu és convertir l’equipament «en una ròtula entre els habitants d’aquesta zona i la ciutat». Paral·lelament també es treballarà en el condicionament de la carretera de Barcelona, tot millorant l’asfaltat i les voreres.

Aquestes dues accions s’emmarquen en el conveni de traspàs de competències de la C-246 i la T-200 al seu pas per Valls de la Generalitat a l’Ajuntament. Les obres ja han estat licitades.

Comentarios
Multimedia Diari