El Parc Natural de Montsant reobre la via ferrada

Estava tancada des del 2011 per problemes de seguretat

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Parc Natural de Montsant bateja aquest dimecres una renovada via ferrada en un acte que comptarà amb la participació dels membres del Grup de Treball de Seguretat al Montsant, del Grup d'Escalada i Alta Muntanya del centre AEC de Reus, que van equipar la via inicialment el 2002. La via es va tancar el 2011 per deficiències greus de manteniment i de seguretat. Després dels treballs de rehabilitació que s'hi ha fet el 2014, la via ferrada de Montsant tornarà a ser un equipament d'ús públic.

La rehabilitació d'aquesta ferrada s'han dut a terme amb tecnologia i materials d'última generació. A més del sistema d'assegurança individual clàssic en ferrades, permetrà l'avanç en cordada per a principiants. Serà la primera via ferrada que té la línia de vida homologada per a ferrades amb tecnologia industrial. A més, des del Parc s'ha fet la senyalització corresponent sobre les característiques tècniques de la via, les normes d'ús i la responsabilitat de l'usuari.

Per tal de garantir la sostenibilitat econòmica i el manteniment de la via, les empreses que en facin ús hauran de demanar autorització al Parc Natural de Montsant per obtenir la llicència pertinent i pagar les taxes públiques establertes.

Comentarios
Multimedia Diari