El Pius Hospital de Valls preveu millorar les condicions salarials

L'acció es farà efectiva si es confirma l\'increment en el concert econòmic amb el Servei Català de la Salut. Això permetria compensar les reduccions dels últims anys

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Pius Hospital de Valls ha anunciat que millorarà les condicions salarials dels professionals. L’acció serà possible si des de la Generalitat es confirma l’increment en el concert econòmic amb el CatSalut, que es preveu que s’efectuï als centres concertats.

L’augment encara no se sap quin serà, tot i que el gerent del Pius Hospital, Joaquim Pellejà, parla d’una forquilla que pot estar entre el 2% i el 3,5%. «Haurem d’esperar, però, que la Generalitat confirmi la partida», explica.

Si l’augment en el concert econòmic es fes efectiu, l’hospital té la intenció d’aplicar el 100% de l’increment a les condicions salarials dels treballadors del centre sanitari, una plantilla que acumula quatre anys de reduccions salarials. Des del Pius es destaca que amb aquesta acció es volen compensar aquestes retallades, «el que representa tot un canvi respecte a anteriors exercicis».

Encara no se sap quan la Generalitat es pronunciarà al respecte. Tenint, però, en compte que la setmana passada es van aprovar els pressupostos de la Generalitat per al 2015, Pellejà espera que la informació es doni a conèixer en els pròxims dies amb la publicació del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Paral·lelament, els treballadors del Pius segueixen concentrant-se cada dimecres davant el centre per demanar un nou conveni «més just». Les mobilitzacions van començar el 21 de gener amb una primera protesta davant la previsió de noves reduccions salarials durant aquest any 2015.

Des de Gestió Pius Hospital de Valls s’assegura que les pèrdues que s’arrosseguen són de gairebé 4 milions d’euros i que «s’han d’implementar unes condicions de treball que s’ajustin a les condicions econòmiques per mantenir la viabilitat».

Tot i això, es destaca que l’hospital de Valls és el centre que manté «les millors condicions» gràcies als «acords assolits en els últims anys entre direcció i els treballadors», amb el manteniment de la jornada laboral sense cap alteració en 37,5 hores setmanals o l’aplicació d’actualitzacions de l’antiguitat. Ara, amb la previsió d’augments aquest 2015 en els concerts econòmics amb el CatSalut, els treballadors podrien veure millorades les retribucions.

Comentarios
Multimedia Diari