El PP de Tarragona vol limitar basars i locutoris fixant una distància mínima de 500 metres entre establiments

El candidat Alejandro Fernández proposa un pla d'usos comercial que concentri aquest tipus d'activitats en zones concretes

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Limitar la proliferació d'establiments de menjar oriental -els coneguts 'kebabs'-, fruiteries, basars i locutoris a la ciutat de Tarragona fixant una distància mínima de 500 metres entre ells. Aquest és el plantejament que ha fet públic el candidat del PP de Tarragona, Alejandro Fernández, amb l'objectiu de "garantir l'excel·lència del comerç tarragoní". "Tenen tot el dret a implantar-se, però és evident que un model comercial ha de tenir uns llocs determinats per un tipus d'establiments i d'altres que no són així", raona el candidat, tot argumentant que durant els últims vuit anys s'han obert 64 locutoris a la ciutat. Per efectuar aquesta ordenació, proposar aprovar un nou pla d'usos comercial.

"Plantegem una ordenança que garanteixi un pla d'usos comercial. Ningú s'imagina un locutori al Passeig de Gràcia de Barcelona, perquè existeix un pla d'usos que defineix el comerç que es pot establir a cada zona de la ciutat", justifica. El candidat lamenta que als carrers Apodaca, Prat de la Riba, Reial i gairebé la meitat del carrer Unió "només tenen kebabs, locutoris i basars". "Això no és el model de comerç que volem. Algú s'imagina que d'aquí a cinc anys, al ritme que anem, fins i tot la Rambla Nova estigués plena d'aquest tipus d'establiments? Això s'ha d'aturar", ha reclamat.

En aquest context, considera que la fixació d'una distància mínima de 500 metres entre ells dins de l'ordenança "és perfectament legal". Per contra, considera que, actualment, aquest tipus d'establiments regentats en la seva majoria per persones d'origen estranger "no estan sotmesos a la normativa com la resta de comerços". L'ordenança que planteja el PP, abunda Fernàndez, hauria d'anar acompanyada de polítiques d'urbanisme comercial i el pla d'usos hauria de definir aspectes com el tipus de terra -"que ha de ser de qualitat"-, així com altres aspectes com la il·luminació, estiguin "a l'alçada del centre comercial tarragoní".

La normativa també inclouria sancions de 1.500 euros per incompliments horaris, aparadors incorrectament situats o "competència deslleial en els dies d'obertura" "No pot ser que alguns comerços hagin de tancar quan diu la llei i uns altres obrin cada dia. Volem que hi hagi igualtat d'oportunitats entre un comerç i l'altre", subratlla.

El candidat del PP ha reconegut que la zona comercial del mercat central "necessitat de manera més urgent" un pla d'usos o, en cas contrari, el mercat nou "no tindrà al seu voltant un comerç de qualitat per donar una oferta".

Comentarios
Multimedia Diari