Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El PSC del Morell denuncia irregularitats en la contractació del cap dels vigilants municipals

El socialista Albert Ortega va ser destituït fa un mes com a regidor responsable d’aquest cos

| Actualizado a 29 noviembre 2022 14:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El portaveu del PSC a l’ajuntament del Morell, Albert Ortega, ha posat en coneixement de la Fiscalia de l’Audiència Provincial de Tarragona presumptes irregularitats comeses pel consistori en la contractació i el cobriment de la plaça del cap de vigilants municipals.

Cal recordar que el passat 25 d’octubre, l’alcalde, Eloi Calbet (Junts pel Morell) va cessar Ortega com a regidor de l’equip de govern (portava l’àrea de Seguretat Ciutadana). El detonant era estat l’haver demanat a un agent dels Vigilants Municipals que permetés treure un vehicle del dipòsit sense pagar la taxa de retirada de la grua, que té un cost de 75 euros. Aquest cas també va acabar a la Fiscalia.

Segons ha explicat ara el regidor socialista, «l’adjudicació del càrrec per part de la persona en qüestió ha menystingut les mateixes bases del procés de selecció ja que la categoria demandada no correspon amb la presentada per part del treballador que ha exercit aquesta responsabilitat durant més de tres anys».

«Vull remarcar que he demanat per escrit explicacions sobre el perquè d’aquestes presumptes irregularitats al senyor alcalde i sempre he obtingut el silenci per tota resposta», ha explicat Ortega.

En concret, el grup socialista vol saber com s’ha permès aquesta situació tenint en compte la manca d’acreditació de la categoria requerida per al lloc de treball i perquè en cap moment, tot i la informació de què disposava el consistori, s’han pres mesures per resoldre aquesta presumpte irregularitat.

«No volem ni fer demagògia, ni arribar a conclusions prematures. Ara bé, si que entenem que és el nostre deure democràtic institucional posar en coneixement de la fiscalia uns fets, com a mínim qüestionables des del punt de vista legal, per part que aquesta, a partir d’aquí, dugui a terme les accions que entengui que corresponguin per preservar el bé públic», ha resumit Albert Ortega.

Comentarios
Multimedia Diari