Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Serrallo encén el Nadal a Tarragona

Xocolata, nadales i màgia per donar la benvinguda al Nadal al barri mariner. Un calamar, una sardina i la importància de la llum sobre la pesca protagonitzen la festa infantil d’encesa de l’arbre nadalenc

| Actualizado a 02 diciembre 2022 22:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Nadal ja ha arribat, oficialment, a tots els racons de Tarragona. Aquest divendres, una setmana després que ho fes la resta de la ciutat, el barri mariner va celebrar la festa d’encesa de llums amb el caliu i l’assistència d’un bon grapat de persones. La plaça del Bisbe Bonet va ser, un any més, l’escenari perfecte per un gran arbre de llums i colors que presidirà el barri les properes setmanes.

La festa de l’encesa no podria haver anat millor: amb el serrallenc Joan Rioné com a mestre de cerimònies i la participació dels Gegants i la Coral del Serrallo, ben aviat un calamar i una sardina de dimensions humanes, molt oportunament anomenats Sardineta i Calamaro, van fer saltar el guió i els somriures dels més petits. Al llarg de més de mitja hora, l’espectacle infantil va versar sobre la importància de la llum sobre l’art de la pesca i l’ofici del pescador, inclosa alguna llegenda sobre uns navegans que, perduts en la Meditrerrània en una Nit de Nadal, es van servir de la llum de la rosassa de la catedral tarragonina per evitar un naufragi. «La mar és dura, molt dura, però no tant com ho era abans», reflexionava Joan Rioné davant l’atenció de petits i grans.

El renovat pantalà del Serrallo rebrà els Reis d’Orient i el Magatzem Reial tornarà al Refugi 1

Al torn d’intervencions, el president del Port, Saül Garreta, va reivindicar «les festes més màgiques de l’any» al seu primer acte públic com a autoritat, mentre que el president de l’Associació de Veïns del Serrallo, David Martin, va aprofitar la presència de Solanell i l’alcalde Ricomà per pronunciar dos desitjos: que «la sensibilitat i la relació del Port amb el Serrallo continuï» i que «es facin efectius els fons per a la pacificació del barri i el soterrament del cablejat». Ambdós mandataris, Ricomà i Solanell, van assentir davant del públic demostrant l’acusament de recepció dels desitjos. Acte seguit, cinc infants, amb l’ajuda sonora dels assistents, del Calamari i la Sardineta, van activar el botó que encenia l’immens arbre de Nadal i, de retruc, tota la il·luminació nadalenca del barri mariner. Un gran aplaudiment i, sobretot, l’entusiasme dels infants van demostrar que la magnificiència de l’arbre estava a l’alçada de les circumstàncies.

Al mateix moment s’iniciava la xocolatada sota la pèrgola i, des del restaurat pantalà del Serrallo i per sorpresa de tots, un castell de focs. Precisament serà mitjançant aquest pantalà que els Reis d’Orient arribaran a la ciutat, provinents del mar, el proper 5 de gener a la tarda, una de les novetats d’enguany. I un any més, el Refugi 1 del Moll de Costa acollirà el Magatzem Reial «gràcies a les negociacions de Tarragona amb Ses Majestats», segons ha anunciat el president del Port. Comença així un intens programa amb un centenar d’activitats destinades a un públic familiar que es quedarà al Moll de Costa fins el 6 de gener.

Comentarios
Multimedia Diari