El tarragoní Francesc Roca rep el premi del Consell Català d'FP

És director de l'institut Comte de Rius

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Este Nàstic no tiene cara de play off. Lo cierto es que no la ha tenido durante las últimas semanas porque a la hora de la verdad no ha sacado a relucir la personalidad necesaria para un equipo que quiere estar arriba.

El tarragoní Francesc Roca ha estat guardonat amb un dels premis del Consell Català d'FP, una distinció que per primera vegada atorga la Generalitat. Els premis han estat entregats aquest dimecres la consellera Irene Rigau i el conseller Felip Puig en un acte a l'Escola del Treball de Barcelona i reconeixen l'impuls de les iniciatives d'èxit i innovadores en l'àmbit de l'FP. Francesc Roca (Tarragona, 1958) és actualment director de l'Institut Comte de Rius de Tarragona i porta tota la seva trajectòria professional dedicant-se a la docència. Aquest Institut, que forma actualment a més de 1.300 alumnes de grau mig i superior, impulsa una gran quantitat de projectes en col·laboració estreta amb les empreses de la zona, majoritàriament del sector petroquímic.

 

També han estat distingits el cuiner Joan Roca, el fundador de de la companyia Lamp, Ignasi Cusidó; l'excap de secció de Promoció Educativa i Professional del Departament d'Ensenyament, Victoriano García Martín; el president de la Fundació Provada Trinijove, Ignasi Carles Parody; i el president de l'Associació de Mestres Industrials Tècnics Superiors, Antonio Rodríguez. Per últim, a títol pòstum, els premis reconeixen la trajectòria d'Eduard Soler, que al 1951 va fundar la companyia especialitzada en sistemes de ventilació S&P. A finals dels 50 Soler va decidir impulsar una primera experiència formativa que acabaria derivant en l'obertura d'una escola. L'any 1996 es va crear la Fundació Eduard Soler - Escola del Treball del Ripollès. Amb uns 200 alumnes cada any, aquest centre és un referent en impulsar una FP orientada a les necessitats dels sectors econòmics, en aquest cas atenent a les famílies professionals de la denominada mecatrònica.

Comentarios
Multimedia Diari