El teixit social i econòmic tanca files amb Ballesteros en la demanda de millora de l'estació de tren

L'alcalde denuncia intencionalitat política del PP a l'hora de prioritzar el 'tercer fil' entre Castelló i València en lloc del tram català

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha traslladat aquest dijous a la tarda les demandes de millora de l'estació i del transport ferroviari de la ciutat a representants d'una quarantena d'entitats socials, econòmiques i partits polítics. Els diferents agents implicats han mostrat unitat i constituiran una comissió de treball per tal de pressionar el Ministeri de Foment, sense descartar la convocatòria de mobilitzacions i protestes. L'alcalde ha desgranat les demandes avalades per tots els grups municipals en el plenari, que s'han plasmat en un manifest. Ballesteros ha fet una crida a la ciutadania perquè s'hi sumi i participi en la recollida de signatures que s'ha posat en marxa.

 

El batlle tarragoní ha insistit que la prioritat ha de ser la reforma i millora de l'estació, quantificada en uns 15 MEUR, "el què costa un quilòmetre d'AVE", ha insistit. "No hi podem renunciar perquè no és de rebut tenir una estació com aquesta", ha reblat l'alcalde, el qual ha apel·lat a mantenir la unitat i seguir fent pressió, si cal, amb una concentració de protesta.

 

El govern municipal reclama a Foment una bateria de millores associades a la implantació del 'tercer fil', que accepta com a solució provisional. En concret, s'exigeix l'arribada de l'alta velocitat al centre de la ciutat, la construcció de passeres per connectar la ciutat amb la platja del Miracle, la instal·lació de barreres visuals i acústiques, la millora de les andanes, la millora de l'accessibilitat i la reducció de la 'platja' de vies.

 

A més, Ballesteros ha carregat contra el Ministeri de Foment per haver prioritzat l'execució del 'tercer fil' en el tram valencià, abans que el de Tarragona-Castellbisbal, ja que no hi veu una motivació econòmica, sinó política. "No és una punyetera casualitat, jo crec que és perquè mana el Partit Popular a València", ha etzibat.

Comentarios
Multimedia Diari