El Temps a Tarragona: Continua la calor

La previsió meteorològica d'aquest diumege, 15 d'agost

| Actualizado a 14 agosto 2021 17:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Situació general

De matinada i fins a mig matí circularan núvols que es desplaçaran d'oest a est i deixaran el cel transitòriament entre mig i molt ennuvolat, o puntualment cobert de matinada. A partir de llavors, el cel quedarà serè o poc ennuvolat en general. A partir de migdia, la nuvolositat tornarà a augmentar d'oest a est i el cel quedarà progressivament mig o molt ennuvolat. A partir del vespre, s'obriran novament clarianes pel nord-oest. Independentment, a partir de migdia creixeran algunes nuvolades al Pirineu. A banda, fins a primera hora del matí hi haurà alguns intervals de núvols baixos a punts del litoral, sobretot als dos extrems.

Precipitacions

De matinada és probable algun ruixat feble al Pirineu, Prepirineu i no es descarta a altres punts de la meitat est del territori. A partir de migdia, s'esperen alguns ruixats al Pirineu i Prepirineu, i en són probables a altres punts de la meitat nord i terç sud. Seran febles o localment moderats. És probable que vagin acompanyats de tempesta. La quantitat de precipitació acumulada serà minsa o poc abundant.

Temperatura

La temperatura mínima serà lleugerament més alta. La temperatura màxima serà similar en general, si bé de forma local pujarà lleugerament a Ponent i la vall de l'Ebre, i localment baixarà lleugerament a la meitat nord del litoral i prelitoral, així com a punts de l'extrem nord del Pirineu. Al centre del dia l'ambient serà molt calorós. La mínima es mourà entre els 15 i 20 ºC al Pirineu i Prepirineu, entre 19 i 24 ºC a la depressió Central i prelitoral; i entre 21 i 26 ºC al litoral, localment més alta al litoral central. La màxima oscil·larà entre els 38 i 43 ºC a la depressió Central i valls del Prepirineu, mentre que a la resta es mourà entre els 33 i 38 ºC, localment més baixa a punts del litoral i del vessant nord del Pirineu.

Visibilitat

La visibilitat serà entre bona i regular, tot i que als dos extrems del litoral es formarà algun banc de boira o boirina durant la matinada. Alhora, hi haurà pols en suspensió.

Vent

A l'inici i final del dia el vent serà fluix i de direcció variable, tot i que de matinada són possibles algunes ratxes fortes a punts de la meitat nord. Durant les hores centrals del dia bufarà fluix amb cops moderats, de components sud i est al litoral i prelitoral, i de components sud i oest a la resta del país, tot i que són possibles algunes ratxes fortes a punts del terç nord i sud. Al final del dia, entrarà tramuntana feble o moderada a l'extrem nord de la Costa Brava.

Comentarios
Multimedia Diari