El Temps a Tarragona: El cel continua ennuvolat al matí

La previsió meteorològica d'aquest diumenge, 1 d'agost

| Actualizado a 31 julio 2021 11:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Situació general

El cel estarà entre mig i molt ennuvolat a la meitat nord del litoral i prelitoral i altres punts de la meitat est, amb nuvolositat més abundant fins a mig matí i de nou a la tarda amb el creixement de nuvolades. A la resta del territori estarà serè o poc ennuvolat, si bé a la tarda creixeran nuvolades a punts de muntanya i arribaran intervals de núvols a altres punts del terç sud. Al final del dia la nuvolositat minvarà en general, tot i que es mantindran els intervals de núvols a punts del quadrant nord-est i es formaran núvols baixos al nord de la Catalunya Central. Independentment, estarà molt ennuvolat per núvols baixos de matinada i de nou a partir del vespre al vessant nord del Pirineu.

Precipitacions

Fins a primera hora del matí s'esperen ruixats aïllats al sud de la costa Brava i al litoral i prelitoral central i d'altres punts del quadrant nord-est. A partir de final del matí se n'esperen a punts de l'interior del quadrant nord-est, sud de la Costa Brava i nord del litoral Central. A la tarda s'espera algun ruixat aïllat al Pirineu, mentre que en són possibles al massís del Port. La precipitació serà d'intensitat entre feble i moderada i anirà localment acompanyada de tempesta. S'acumularan quantitats entre minses i poc abundants de precipitació. De matinada és possible algun ruixat fort al litoral central.

Temperatura

La temperatura mínima serà lleugerament o moderadament més baixa, sobretot a Ponent. Es mourà entre els 9 i 14 ªC al Pirineu i Prepirineu, i entre els 13 i 18 ºC a la resta, localment més alta al litoral central. La màxima serà semblant o lleugerament més baixa al quadrant nord-est i la resta del Pirineu i Prepirineu, mentre que a la resta del territori serà similar o lleugerament més alta. Oscil·larà entre els 16 i 21 ºC al Pirineu, entre els 22 i 27 ªC al Prepirineu i la resta de la meitat est, i entre els 26 i 31 ºC a la resta.

Visibilitat

La visibilitat serà entre bona i regular de matinada, o localment dolenta a punts del quadrant nord-est. A partir del matí quedarà bona o excel·lent en conjunt, si bé a zones de muntanya del quadrant nord-est es mantindrà regular i en moments de ruixat empitjorarà. Independentment, serà regular o dolenta al vessant nord del Pirineu de matinada i de nou a partir del vespre.

Vent

Fins a migdia bufarà vent de components nord i oest entre fluix i moderat, si bé amb intervals de vent fluix i variable al terç nord i al sector central del litoral i prelitoral, on al matí predominarà el vent de components sud i est amb alguns cops moderats. A partir d'aleshores bufarà vent de components sud i oest fluix amb cops moderats. A banda, el mestral bufarà fins a migdia a les Terres de l'Ebre, amb cops forts fins a primera hora del matí. A l'Empordà, la tramuntana bufarà al llarg del dia, amb ratxes fortes i alguna de molt forta al nord del cap de Creus, si bé durant les hores centrals del dia quedarà restringida a l'extrem nord de l'Empordà.

Comentarios
Multimedia Diari