El vallenc Manuel Torreblanca evita la presó per frau a Hisenda

L'empresari ha estat condemnat a 2 anys de presó i a 1,4 M==euro== de multa per haver eludit l´IRPF i l'IVA entre el 2007 i el 2011

| Actualizado a 22 mayo 2017 17:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’empresari vallenc i vicepresident de la Fundació Francisco Godia, Manuel Torreblanca Ramírez, evitarà entrar a presó en el cas Godia, en el qual se l’acusa juntament amb la seva dona i presidenta del patronat, Liliana Godia, i el tresorer de l’entitat, Xavier Amat, de defraudar prop de 5,8 milions d’euros en IRPF, IVA i l’Impost de Patrimoni.

La família ha acordat un pacte de conformitat amb la fiscalia, l’Agència Tributària i la Generalitat per evitar l’ingrés a presó després de pagar 8,1 milions d’euros en concepte de compensació i multa pel frau fiscal comès entre els anys 2007 i 2011.

En el cas del vallenc Torreblanca, ha estat condemnat a 2 anys de presó i 1,4 milions d’euros de multa per eludir l’IRPF del 2007 al 2011 i l’IVA dels anys 2008 i 2011. A més a més, se li ha prohibit rebre subvencions o exempcions fiscals durant diversos anys.

Va ser el juny del 2013 que la Fiscalia de Delictes Econòmics de Barcelona va emetre una querella contra Godia, Torreblanca i Amat per un frau de 5,8 milions.

Els rendiments del vallenc Torreblanca, marit de Liliana Godia, van ser d’uns 4 milions d’euros entre 2008 i 2011 com a administrador de diverses empreses familiars i, per això, havia d’ingressar per IRPF un total d’1,6 milions d’euros.

Els pagaments els va al·ludir, tal com s’explica a la querella del 2013, a través de Barcel Euro SL –de la que era copropietari– i Pablis 21 SL –propietari i administrador únic–, cap a on va desviar «la pràctica totalitat de les seves despeses personals».

En el cas de Pablis 21, va comptabilitzar com a despeses pròpies de la seva «aparent activitat», viatges, roba, joies, vehicles, la celebració del 40è aniversari de la seva dona i, fins i tot, les despeses corresponents a l’habitatge de Valls on residia la seva mare.

Pel que fa a Barcel Euro SL, la querella explica que s’hi desviaven «ingressos procedents dels serveis professionals que personalment (Torreblanca) prestava, alterant artificiosament la seva qualificació fiscal i anul·lant totalment la seva tributació efectiva».

Comentarios
Multimedia Diari