El Vendrell destina 420.000 euros en ajuts directes a autònoms i pimes

Per contribuir a la seva reactivació  i superar els efectes pel tancament o la reducció de la facturació per la Covid-19

| Actualizado a 12 marzo 2021 12:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb la declaració de l’Estat d’Alarma a la primavera del 2020, moltes persones que treballen de forma autònoma i petites empreses del munici-pi es van veure afectades pel cessament de la seva activitat o per una reducció dràstica de la seva facturació. Amb aquest context d’emergència econòmica i social, al mes d’abril l’Ajuntament del Vendrell va aprovar una primera línia d’ajuts directes amb un import màxim de 600 euros per empresa i amb una partida total de 100.000 euros. En aquesta convocatòria hi va haver 168 persones beneficiàries atorgant el màxim import en el 98% dels casos i exhaurint pràcticament el pressupost consignat.

Per tal de poder arribar a les empreses que no van poder accedir a l’ajut en la primera convocatòria, al setembre es va aprovar una segona línia amb una partida de 120.000 euros i es van programar unes sessions informatives per tal de facilitar la tramitació de l’ajut. En aquest cas hi va haver 120 persones beneficiàries atorgant un total de 68.621 euros, amb un màxim de 600 € per empresa. 

Una tercera convocatòria d’ajuts directes per a bars, restaurants i centres d’estètica
I pel tancament de bars, restaurants i centres d’estètica decretat el 16 d’octubre, es van aprovar les bases de la 3a convocatòria d’ajuts per a autònoms i comerciants, que en aquest cas es limiten als establiments afectats i amb una partida pressupostària de 100.000 euros. A partir del proper dimarts 16 de març es podran fer les sol·licituds d’aquesta nova ajuda de 600 €, que és acumulable a les anteriors, per poder arribar a un total de 1.200 € en ajuts directes municipals. També s’han fet sessions informatives per facilitar la seva tramitació mitjançant la Seu electrònica del web municipal www.elvendrell.net.

Ajuts indirectes i noves línies d’ajuts directes

Aquestes línies d’ajuts directes al comerç i restauració, a autònoms i pimes, que ha tramitat el govern municipal, se sumen a altres ajuts indirectes que al llarg del 2020 es van poder fer efectius i altres que tindran efectes el proper 2021. Així, al 2020 es va regularitzar la taxa de taules i estufes de les terrasses dels bars als dies reals que van poder treballar, amb una reducció del 22%, i les ordenances fiscals de l’any 2021 contemplen una reducció de la taxa d’escombreries comercials del 25% per compensar el trimestre de tancament decretat pel primer Estat d’Alarma. I el 2021 es continuarà amb aquesta política de compensacions i reduccions fiscals i, també, es crearan noves línies d’ajuts a autònoms i petites empreses, amb una partida de 200.000 euros, ampliable en funció de les necessitats que es vagin generant, i que se sumarà a les que ja s’han destinat durant el 2020 per valor de 320.000 euros.  

El conjunt de mesures s’emmarquen amb el projecte ‘Reactivem El Vendrell’, que compta amb la unanimitat i el consens dels 7 grups municipals, que aquest 2021 el govern de l’Ajuntament del Vendrell continuarà aplicant dins del pla ‘El Vendrell Avança’.

Comentarios
Multimedia Diari