Els pagesos expropiats de la C-51 reclamen un pagament lineal dels expedients

Alguns dels productors han cobrat el 100%, mentre que altres no han rebut res (Àudio)

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tot i que a finals de l'any passat el Parlament va instar el Govern a liquidar les expropiacions de la C-51 abans d'acabar el 2014, els pagesos encara no han rebut tot el que se'ls deu. La partida pressupostària que s'hi va destinar era de més d'un milió d'euros, però el total dels expedients d'expropiació en suma més de tres. Així, alguns dels productors han cobrat ja el 100%, mentre que altres no han percebut res. Per això Jaume Ferrando, coordinador d'Unió de Pagesos a l'Alt Camp, ha reclamat un pagament lineal, és a dir, que els diners es reparteixin per igual entre tots els expropiats. La C-51 és una via que uneix el Vendrell i Valls, un tram de la qual es va inaugurar fa gairebé un any.

 

Ara que s'acosta el debat dels pressupostos del 2015 al Parlament, des del sindicat agrari demanen "que pensin en nosaltres". I és que cal recordar que les expropiacions per construir el tram entre Albinyana i Valls (el que ja està en funcionament) van començar al 2009, i els primers expropiats haurien d'haver cobrat a finals del 2012.

 

Així mateix, Ferrando ha insistit que s'hauria d'aplicar un pagament lineal, perquè a hores d'ara "hi ha gent que el seu veí ho ha cobrat tot i ell no ha cobrat res", i "això és bastant injust", ha manifestat. "Seria més lògic", ha exposat, que es repartissin els diners proporcionalment, perquè si no es crea un sentiment de "malestar".

 

Finalment ha apuntat a noves mobilitzacions de cara a principis del 2015, "quan s'han de parlar els pressupostos". "Ens farem sentir", ha deixat clar, però més endavant perquè "si comencem ara no té cap mena de sentit", ha dit.

 

Tot plegat es va discutir el passat divendres en una xerrada informativa que Unió de Pagesos va organitzar a Alió.

 

En total hi ha unes 345 finques afectades, dels municipis de Valls, Puigpelat, Alió, Vila-rodona, Rodonyà, Albinyana i la Bisbal del Penedès.

Comentarios
Multimedia Diari